Ott Tänak hooaja valusaimast hetkest, arengust, uuest autost ja perekonna toest

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Rallisõitja Ott Tänakul jääb seljataha vastuoluline hooaeg. DMACKi meeskonnas sõitmine tähendas konkurentidest erinevate rehvide kasutamist ja sellega seoses ka paljudel rallidel selge eelise andmist. Hoolimata sellest võib lõppevat hooaega nimetada ka Tänaku läbimurdeaastaks. Ta sõitis kiiresti, ent samas tasakaalukalt – täpselt nii, nagu olud võimaldasid. 

«Nendel rallidel, kus meil oli võimalus ja isegi eelis, suutsime seda kasutada. Kui tingimused olid meie jaoks keerulised, polnud muud varianti kui lihtsalt sõita. Tegime täpselt seda, mida vaja,» räägib koos kaardilugeja Raigo Mõlderiga sõitnud saarlane. «Kindlasti olin parem kui eelmisel hooajal, millegi muuga pole eriti võrrelda. Mullu tulime WRC-sarja värskelt peale, tänavu läks kõik loomulikku rada.»

Jutuajamine Tänakuga toimus kolmapäeva lõunal. Selleks hetkeks polnud veel ametlikult teada, kus ja millistel tingimustel ta tuleval hooajal sõidab. Kuid tema jutust kumas läbi selge ja kindel vaade tulevikku. Järgmise hooaja nimel tegi ta juba tänavu väga palju tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles