Eestlannadest kiireim olnud Talihärm: olud olid täna väga karmid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Talihärm.
Johanna Talihärm. Foto: Tairo Lutter

Östersundis peetaval laskesuusatamise maailmakarikaetapil sai naiste 15 km individuaaldistantsil Johanna Talihärm Eesti parimana 63. koha. Keerulistes oludes peetud võistlusel sai ta nelja tiiru peale viis trahviminutit ja kaotas sakslannale Laura Dahlmeierile üle kaheksa minuti.

«Tuuleolud olid täna nii karmid, et isegi laskumise peal oli vastutuul. Paremini oleks saanud teha seda, et esimeses tiirus ühe trahvi vähem lasta, see teine möödalask oli puhtalt ülemõtlemise tagajärg,» analüüsis Talihärm tänast võistlust Eesti Laskesuusatamise föderatsiooni kodulehel.

«Rajal tundsin, et jõudu on, aga puudu jääb hetkel plahvatusest, kuuendast käigust,» sõnas käesoleva hooaja esimese individuaaldistantsi stardi teinud Talihärm. Sportlase sõnul olid ka rajaolud keerulised. «Pehme lahtine lumi oli peal, aga selle all oli täielik jää. Kuna minu sõidustiil on paljus just jalaga tugevalt lükkamine, siis tänastes oludes seda kasutada ei saanud ning pidin oma sõidustiili ringi mängima,» rääkis Talihärm.

Ka koondise lasketreener Indrek Tobrelutsu sõnul olid tänased ilmastikuolud ekstreemsed: «Terve võistluse aja puhus väga tugev tuul ja vaikset hetke leida oli praktiliselt võimatu. Kui vaadata, et nulliga lasi ainult üks sportlane, siis tänastes oludes 4-5 trahvi võib lugeda heaks,» rääkis Tobreluts. «Päris mitmed eelmise hooaja maailmakarikasarja liidrid leiab samuti seekord tagantpoolt, kõikidel oli täna üks loterii,» lisas ta.

Seitse möödalasku teinud Kadri Lehtla lõpetas 79. positsioonil (+9.50,2) ja üheksal korral eksinud Grete Gaim piirdus 99 lõpetaja seas 97. kohaga (+14.27,1).

«Positiivselt tuleb kindlasti vaadata seda, et Grete läbis kolmanda tiiru päeva kiireima tiiru läbimise ajaga,» rõhutas Tobreluts.

Homme, 1. detsembril kell 19.00 Eesti aja järgi on kavas meeste 20 km individuaaldistants. Eestlastest on stardis Rene Zahkna, Kauri Kõiv ja Johan Talihärm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles