Selveri mänedžer päästis meeskonnale finaalikoha

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Lipp (nr 2) osutus Selveri päästeingliks.
Tauno Lipp (nr 2) osutus Selveri päästeingliks. Foto: Erik Prozes / Postimees

Võrkpallihooaja esimesele trofeele astusid täna sammu lähemale tiitlikaitsja Pärnu Võrkpalliklubi ning Tallinna Selver. Eesti karikavõistluste poolfinaalide kordusmängus sai Pärnu 3:0 jagu Järvamaast ning Selver kaotas Tartu Bigbankile küll mängu 1:3, ent võitis edasipääsu otsustanud kuldse geimi 25:18.

Selveri ja Tartu avakohtumine lõppes Tartu Ülikooli spordihoones Selveri 3:1 võiduga. Finaalipääsuks vajas Tartu seega 3:0 või 3:1 võitu ja seejärel ka kuldse geimi võitu. Avageimi võitiski Tartu tasavägise heitluse järel 27:25. Teine kulges pigem tartlaste dikteerimisel, silmapaistvalt hästi tegutses kahe hooaja vahel korraliku arenguhüppe teinud tempomees Mart Naaber ja geimivõit läks Tartule seisuga 25:23.

Kolmas geim algas samuti tartlaste tahte kohaselt, mindi 13:7 juhtima. See seis oli viimane piir Selveri juhendajale Rainer Vassiljevile, kes otsustas välja vahetada kohati üle keenud ukrainlasest sidemängija Dmitri Dolgopolovi. Teda asendas kohtumise lõpuni meeskonna mängiv mänedžer Tauno Lipp. Selver suutiski oma mängu parandada ning võitis geimi seisuga 25:21. Neljandas geimis sai Tartu ette 17:13 ja võitis 25:19. Kuldse geimi keskel läks Selver oma teed ja võitis geimi 25:18.

Selveri juhendaja Vassiljev ütles, et mängu võtmeks oli Lipu sissetulek. «Tema sekkumine tõi muutuse, mäng muutus lõbusamaks ja just sellist emotsiooni oli vaja, sest olime väsinud,» sõnas Vassiljev. Liigamängudes said trauma Rauno Tamme ja Denis Losnikov, mistõttu on teiste koormus olnud liiga suur.

«Eks Tartul oli Tauno vastu ka keerulisem, sest ta pole sel hooajal väga mängida saanud ja nad olid valmistunud Dolgopolovi vastu tegutsema. Ja Tauno teab, et ta on siin meeskonnas lisaks mänedžerikohustustele mängumees ka ja ta on juba mõnda aega platsile kippunud. Täna ta tuli, nägi ja päästis meeskonna hädast välja,» lisas Vassiljev, kes ei olnud rahulolematu ka Dolgopoloviga. «Ta on tõesti emotsionaalne ja kehtestab end, eestlased pole sellega ehk harjunud. Aga side peabki olema nõudlik,» kommenteeris ta temperamentset ukrainlast.

Selver on võrreldes eelmise hooajaga karikavõistlustel juba korraliku vigade paranduse teinud, sest toona langeti konkurentsist juba veerandfinaalis Rakvere vastu. Hiljem poolfinaalis sai eelmise hooaja üllatajaks kerkinud Rakvere jagu ka Tartust.

Tartu juhendaja Oliver Lüütsepp tunnistas, et väljakul oli kaks head meeskonda ja kirus Selveri nurgaründajat Karli Allikut, kes neile otsustavas geimis palju pahandust tegi. «Tema serviseeria meid ära lõhkus seal. Kogu kohtumises oligi nii, et kes serviga rohkem surus, selle mäng sujus,» ütles Lüütsepp.

«Kihvt mäng oli, aga keegi pidi kaotama. Samas, mehed olid tublid, isegi üllatavalt kohati. Vaid pudistamist oli liiga palju,» lisas ta.

Kui Selveri rünnakuid veab juba mitmendat aastat vasakukäeline austraallasest diagonaalründaja Lincoln Williams, siis Tartu diagonaal on kanadalane Bradley Robert Gunter, kes on samuti vasakukäeline. Avakohtumises jäi punktide osas selles duellis peale Gunter, kes tõi 23 silma Williamsi 20 vastu. Samas oli Williams rünnakuprotsent 57,1, Gunteril aga 38,1. Eile tõi rohkem punkte Williams: 29 (+14), Gunter vastas 26ga (+12).

Pärnu oli avamängus Järvamaast üle 3:2, ent selles paaris selgeks favoriidiks oleval Pärnul ei teinud kaasa kolm põhimeest: Hindrek Pulk, Tamar Nassar ja Taavet Leppik. Kordusmängus olid kolm meest aga platsis ning avamänguga sarnast põnevust enam ei pakutud. Avageim võideti 25:16, teine 25:13 ning kolmas 25:20. Pärnu edukaim oli 15 punktiga Leppik.

Samad meeskonnad olid poolfinaalis vastamisi ka möödunud hooajal ja siis võitis Pärnu samuti mõlemad kohtumised 3:0. Finaalis sai Pärnu 3:1 jagu Rakverest.

Finaal peetakse kõrgema asetusega (eelmise aasta Eesti meistrivõistluste tulemuste põhjal – M. G.) finalisti kodusaalis, seega saab koduseinte abi kasutada valitsev Eesti meistermeeskond Selver. Karikafinaal peetakse 29. detsembril.

Tabloo

Võrkpall

Eesti karikavõistluste poolfinaalid

Tallinna Selver – Tartu Bigbank 1:3, kuldne geim 25:18

Kahe mängu kokkuvõttes pääses finaali Selver.

Järvamaa – Pärnu 0:3

Kahe mängu kokkuvõttes pääses finaali Pärnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles