IAAFi ühehäälne otsus: Venemaa karm karistus jääb püsima

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping (pilt on illustratiivne).
Doping (pilt on illustratiivne). Foto: Pavel Lisitsyn/Sputnik/Scanpix

Rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) nõukogu otsustas ühehäälselt, et Venemaa sportlastelt ei võeta maha võistluskeeldu, mis neile 2015. aasta novembris määrati. Venemaa pole endiselt tõestanud, et riiklik dopingusüsteem on suurriigi spordist välja juuritud ja seega ei näinud IAAF põhjust keeldu leevendada.

Praeguse seisuga jääks Venemaa sportlased eemale ka märtsis Belgradis peetavast sisekergejõustiku EMist, kirjutas BBC. Venemaa president Vladimir Putin on teatanud, et 2017. aasta jaanuaris tuleb välja uus Venemaa antidopinguprogramm ja pärast seda on lootus, et kergejõustiklasi lubatakse vähemalt augustis Pekingis toimuvatele maailmameistrivõistlustele.

9. detsembril avalikustakse uus raport, kus sõltumatu uurija Richard McLaren esitab uusi tõendeid Venemaa dopingusüsteemi kohta. Jaanuaris sõidab aga IAAFi töörühm Venemaale uurima, kuidas n-ö antidopingualased puhastustööd edenevad. Uusi otsuseid pole oodata enne veebruaris toimuval suurel IAAFi nõukogu istungit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles