Postimehe otsepilt: Reval-Sport krooniti karikavõitjaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käsipallis krooniti tänavu Eesti naiste karikavõitjaks Reval-Sport/Mella, kes alistas finaalis 34:26 Padise naiskonna.

Võitjate kasuks viskasid Jekaterina Tšerneštšuk 8 ja Aleksandra Romanenko 5 väravat.

Kaotajate resultatiivsemad olid Maarja Põldver ja Marie Urvik 5 tabamusega.

Poolfinaalis sai Reval-Sport kahel korral jagu Tapast. Edule laoti tugev alusmüür koduses avamängus, mis võideti 35:18. Tasavägiselt kulgenud korduskohtumises olid tallinlannad paremad 28:27. Mella skoor jagunes nendes matšides suhteliselt võrdselt. Aleksandra Romanenko viskas parimana 14 väravat, millele Jekaterina Tšerneštšuk lisas 13 ja Antonina Baljakina 11 tabamust.

Üheksandat järjestikust karikavõitu jahtiv Reval-Sport kohtus Padisega finaalis ka mullu ning võitis siis poolaja 18:12 ning kogu mängu 36:25. Võitjate kangelaseks kerkis Tšerneštšuk 13 tabamusega, kaotajate parimana tõi kahe hooaja vahel Islandile siirdunud Alina Molkova 11 väravat.

Reval-Sport/Mella peatreeneri Ella Kungurtseva sõnul tuleb see kohtumine ära unustada. «Vastane on oluliselt tugevnenud ja mänguliselt paremaks läinud,» hindas Kungurtseva Padise naiskonda. «Neil on juurde tulnud tasemel mängijaid, mis muutnud nende liikumisi. Kuidas Padise vastu tegutseda, seda näevad kõik juba Põlvas, kuid igatahes on oodata tõsist lahingut, milleks valmistume hoolikalt.»

Reval-Spordile sarnase käekirja järgi jõudis finaali ka Padise. Esimeses matšis võeti võõrsil kindel 29:20 võit Tallinna üle ning korduskohtumises piisas edasipääsuks 23:24 kaotusest. Poolfinaalides oli Padise liidriks Maarja Põldver 25 väravaga.

Mõlemad naiskonnad on meistrivõistlustel pidanud ühe kohtumise ning seda Tallinna vastu. Reval-Sport/Mella oli pealinna klubist üle 25:19 ja Padise 36:13. Reval-Sport/Mella suurimaks skooritegijaks osutus Tšerneštšuk 8 ning Padisel Kim-Ly Hong 7 tabamusega.

Padise juhendaja Siiri Uusküla meelest kaotati karikasarja kordusmatš oma vigade tõttu. «Me alahindasime vastast ning ei saanud kaitset tööle,» tõdes Uusküla, kelle hoolealused alistasid seejärel Tallinna naiskonna meistrivõistluste mängus 23-väravaga. «Kõik ründasid ja koostöö oli juba parem. Lisaks sellele ei loodetud nii palju Põldverile. Kui saame söödumängu täiesti korda, siis võime kõigiga mängida. Karikafinaalis loeb kaitse, kuid milliseks kohtumine kujuneb, seda täpselt ei tea, sest mõlemad naiskonnad on uuenenud. Hooaja senised kohtumised ei maksa midagi, sest need on olnud hoopis teise kaaluga.»

Kuigi Reval-Sport/Mella otsustas poolfinaalis edasipääseja saatuse esimese mänguga, suutis Tapa korduskohtumises endast tituleeritumale vastasele kõva lahingu anda. Lõpu eel juhiti ühe väravaga, kuid siiski saadi napimatest napim kaotus. Nendes kahes kohtumises oli Tapa resultatiivseimaks mängijaks Marjette Maie Müntser 14 väravaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles