Saalihokikoondise peatreener enne MMi avamängu: vajame ideaalset päeva

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti saalihokikoondis alustab homme MM-finaalturniiri, kui avamängus kohtutakse maailma kolmanda meeskonna Šveitsiga. 

Eesti mängib A-alagrupis, kus peale Šveitsi tuleb vastamisi minna veel maailma teise koondise Soomega ning maailma seitsmenda Saksamaaga. Viimase kahe MMi põhjal paika pandavas pingerivis on Eesti kaheksandal kohal.

Eesti koondise peatreener Argo Kungla on selgelt välja öelnud, et meeskonna eesmärk on teha ajaloo parim MM, mis tähendaks vähemalt kuuendat kohta. Kungla sõnul oleks võimalikult hea turniiritee väljavõitlemisel vaja võita alagrupis Saksamaad. Üllatust plaanitakse ka homme Šveitsi vastu.

Turniirisüsteem on selline, et A- ja B-grupi kaks esimest jõuavad otse veerandfinaali. Nende gruppide kolmanda ja neljanda koha meeskonnad ning C- ja D-grupi esimese ja teise koha meeskonnad mängivad play-off’is.

Täna tegi koondis Riga Arenal ühistreeningu, kust puudus koondise raudvara, Soomes mängiv väravavaht Marek Õige. Töökohustuste tõttu ei jõudnud ta treeningule, kuid saabub täna õhtul Riiga ning on homme kindlasti väljakul.

«Lähme oma täisrivistusega välja ning anname Šveitsile lahingu. Mängime loomulikult võidule. Vaatame, mis sellest välja tuleb. Määravaks saab see, kummal on parem päev. Kas meil on ideaalne päev, kas meie väravavahil on ideaalne päev ning kas vastane alahindab meid ja pole oma parimas rivistuses – need faktorid saavad määravaks,» vaatas Kungla mängule Šveitsiga ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles