Pommuudis: värskelt F1 meistriks kroonitud Rosberg lõpetab karjääri (3)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
File photo dated 04-07-2015 of Mercedes Nico Rosberg.
File photo dated 04-07-2015 of Mercedes Nico Rosberg. Foto: David Davies/Scanpix

Alles eelmisel pühapäeval vormel-1 sarja maailmameistriks kroonitud Nico Rosberg teatas täna, et teeb F1 sarjaga lõpparve.

Rosberg teatas oma karjääri lõpetamisest Facebooki vahendusel, kus ta selgitas, et soovib lahkuda tipphetkel. «Võidusõidus oldud 25 aastaga on mu unistuseks, nii-öelda kõige-kõigemaks asjaks olnud vormel-1 sarja meistritiitel. See on olnud mu eesmärgiks läbi raske töö, valu, ohverduste. Olen oma suurima mäe vallutada suutnud, olen selle tipus ja seega tundub lahkumiseks õige hetk,» ütles 31-aastane sakslane.

«Ütlen teile ausalt, et see hooaeg oli kuradima raske. Pärast kaht pettumust valmistanud hooaega panustasin sel aastal igas vallas kui hullumeelne; eelmiste hooaegade ebaõnnestumised pumpasid mu motivatsiooni kõrgustesse, mida ma polnud kunagi varem teadnud. Loomulikult avaldas see mõju ka mu lähedastele: see oli terve perekonna poolne ohverdus, et kõik seisid minu eesmärgi nimel,» lisas Rosberg, kes selgitas, et loobumisotsuse langetas ta päev pärast maailmameistritiitli võitmist.

«Pühapäeva hommikul Abu Dhabis teadsin, et see võib olla mu viimane sõit ja see tunne aitas mul enne starti pea külmana hoida. Tahtsin selles kogemuses nautida igat hetke, kuna teadsin, et see võib olla mu viimane sõit... ja kui siis stardituled kustusid, olid need 55 ringi mu elu kõige intensiivsemad. Langetasin selle otsuse esmaspäeva õhtul. Pärast seda, kui olin seda päeva kaalunud, ütlesin seda esmalt oma naisele Vivianile ja Georg Noltele, seejärel Toto Wolffile. Ainuke asi, mis minu jaoks selle otsuse raskeks tegi, oli asjaolu, et panen oma võidusõiduperekonna raskesse olukorda. Ent Toto sai minust aru, ta teadis kohe, et olen oma otsuses kindel. Minu karjääri kõige uhkemaks saavutuseks jääb alati imelise Hõbenoolte tiimiga maailmameistritiitli võitmine,» lisas areenilt lahkuv Rosberg.

Oma edasiste plaanide kohta värske maailmameister saladuskatet ei kergitanud. Rosberg sõitis vormel-1 sarjas alates 2006. aastast ning kuni 2009. aastani kuulus ta Williamsi meeskonda. 2010. aastast liitus ta Mercedese tiimiga, kus sõitiski viimased kuus aastat. Tänavune MM-tiitel oli sakslasele esimene ning ilmselgelt ühtlasi ka karjääri viimane F1 tiitel.

Mercedese meeskond kinnitas uudise avalikustamise järel, et nad otsivad sakslasele juba asendust, kuid ei kiirusta sellega. «Meeskonna jaoks on tegemist ootamatu olukorraga, aga samas on see põnev aeg. Alustame uut ajastut ja järgnevateks hooaegadeks on Mercedese masina roolis üks vaba koht. Võtame vajaliku aja, et hinnata võimalikke variante ja leida oma tuleviku jaoks õige rada,» rääkis tiimi juht Toto Wolff.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles