Eesti läheb üleolevatele vastastele kätte maksma

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saalihokikoondise treening Riias.
Eesti saalihokikoondise treening Riias. Foto: Tairo Lutter

Täna Riias algava saalihoki maailmameistrivõistluste eel kirjutas Šveitsi meedia enne avamängu Eestiga, et kohalikel fännidel pole põhjust muretseda, sest Eestist sõidetakse teerulliga üle. «Rääkisin ka koondisekaaslastele, mida nad seal kirjutavad. Nende silmad lõid põlema. Läheme ja näitame neile, kuidas saalihokit mängitakse,» oli Eesti koondise kapteni Roman Passi sõnum šveitslastele enne kell 11.00 algavat MMi avamängu.

Sportmängude koondistest on Eesti saalihokikoondis kahtlemata üks võimsamaid. Mängitakse järjekorras 11. MM-finaalturniiril ning eesmärk on teha ajaloo parim tulemus, mis tähendaks kohta kuue seas. Eesti koondis on läbi aegade kõige tugevam ning mängugraafikki on Eestile soodne. Kõik eeldused head tulemust teha on enne avamängu olemas. Samas tuleb võimalikult heaks turniiriteeks alistada alagrupis, kus mängivad maailma teine Soome, maailma kolmas Šveits ning maailma seitsmes Saksamaa, vähemalt üks vastane. Viimase kahe MMi põhjal paika pandavas pingerivis on Eesti kaheksandal kohal.

«Igasse viisikusse jagub liidrikogemusi. See ongi meie tugevus, et meil ei ole lihtsalt mingit noorte viisikut või siis liiga vanade oma. Oleme üritanud leida tasakaalu,» sõnas koondise peatreener Argo Kungla. Koondise kõige noorem mängumees on Šveitsis mängiv 20-aastane Tanel Kasenurm, kõige vanemad mängijad on Rootsis mängiv Johan Strömfelt ning Soomes mängiv Rein Kivi. Lõviosa mängijatest on karjääri parimas eas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles