Usain Bolt parandas taas uhket rekordit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Almaz Ayana ja Usain Bolt eilsel galal.
Almaz Ayana ja Usain Bolt eilsel galal. Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS

Maailma kiireim mees Usain Bolt valiti rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) poolt kuuendat korda aasta parimaks meeskergejõustiklaseks ja viis oma näitaja selles arvetuses ilmselt püüdmatusse kõrgusesse - sprinter nimetati parimaks juba kuuendat korda.

Boltile järgneb selles arvestuses Maroko jooksulegend Hicham El Guerrouj kolme esikohaga, Carl Lewis, Michael Johnson ja Kenenisa Bekele on võitnud kaks aasta parima meeskergejõustiklase tiitlit. Tuleval hooajal karjääri lõpetav jamaikalane võitis Rio olümpial kulla nii 100 ja 200 meetri jooksus, koondisekaaslastega oli ta parim ka 4x100 meetri distantsil.

Naistest valiti parimaks Almaz Ayana Etioopiast, kes purustas Rio olümpial 10 000 meetri jooksus senise maailma rekordi enam kui 14 sekundiga. Lisaks võitis ta 5000 meetri jooksus pronksi.

Tõusvaks täheks valiti meestest 22-aastane kanadalane Andre de Grasse, kes võitis Rios 100 meetris pronksi ja 200 meetri jooksus hõbeda. Naistest tõsteti esile samuti 22-aastast Nafissathou Thiami - Belgia esindaja oli Rios parim seitsmevõistluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles