Leedu korvpallitäht saab 35 miljoni euro suuruse lepingu

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donatas Motiejunas (vasakul).
Donatas Motiejunas (vasakul). Foto: DOUG PENSINGER/AFP

Korvpalliliiga NBA klubi Brooklyn Nets pakub Leedu koondislasele Donatas Motiejunasele nelja-aastast ja 35 miljonit eurot väärt lepingut. Tõsi, summa väljateenimiseks peab pikalt seljavigastusega hädas olnud koljat terve püsima ja normaalsel tasemel mängima.

Motiejunasele on lepingu sõlmimisel garanteeritud pisut alla viie miljoni euro. 10. jaanuaril peab klubi otsustama, kas jätab 213 cm pikkuse leedulase meeskonda - kui jah, siis saab Motiejunas lisaks kolm miljonit eurot. Pärast seda on Motiejunase lepingut võimalik veel kahel korral katkestada. Et paremat pakkumist talle terviseprobleemide tõttu ei tulnud, otsustas 26-aastane Motiejunas kontrahtile alla kirjutada.

Lisaks jääb küsimus, kas leedulane hakkab mängima oma senises koduklubis Houston Rocketsis või Netsis. Motiejunasest sai nagu igast kunagisest draft'i esimese ringi valikust piiratud vabaagent, mis tähendab, et teised meeskonnad võivad pallurile küll pakkumise teha, aga senine tiim võib anda mängijale võrdse rahasumma ja ta ikkagi endale jätta. Rocketsil seega 72 tunni jooksul õigus otsustada, kas Netsi pakkumisega kaasa minna või Motiejunas vabaks lasta.

Portaali Yahoo! andmetel sooviks Rocketsi peatreener Mike D'Antoni leedulast hea meelega meeskonnas näha, aga klubi võib sellegipoolest Motiejunasest loobuda. Nii tsentri kui suure ääre positsioonil tegutseva Motiejunase parim hooaeg oli aastatel 2014/15, kui ta viskas 29 minuti jooksul keskmiselt 12 punkti ja võttis maha 5,9 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles