Galerii: hambaid näidanud Eesti jäi MMil Šveitsile lõpuks selgelt alla

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti saalihokikoondis kaotas Riias toimuval MM-finaalturniiril avamängus 4:8 (2:2, 1:5, 1:1) Šveitsile. 

Mäng algas Eestile šokiga, kui šveitslased läksid kohtumist juba teisel minutil Luca Grafi väravast juhtima. Kaks minutit hiljem tõi tabloole viiginumbrid Andreas Wöiduma, kes sai resultatiivse söödu Patrik Markuselt. Eesti läks avakolmandikul ka mängu juhtima, kui Rein Kivi oli resultatiivne kiirrünnakust. Esimese perioodi viimast kahte minutit sai Eesti mängida arvulises ülekaalus, ent sootuks Šveits oli see, kes suutis vähemuses mänguseisu 2:2 viigistada – värava viskas Christoph Meier.

Teine periood kujunes Eesti jaoks katastroofiliseks. Kahel korral lasti värav lüüa arvulises ülekaalus ning kuigi Patrik Kareliusson vähendas mängu 27. minutil Eesti kaotusseisu 3:4 peale, ei suutnud eestlased šveitslaste hoogu pidurdada. Vastased võitsid perioodi 5:1 ning mängu viimasele vaatusele mindi vastu eestlaste 3:7 kaotusseisus.

Viimast kolmandikku alustaski Eesti julgelt, kuid oma teise ning šveitslaste kaheksanda värava viskas hoopis Meier. Alla siiski ei antud ning šveitslaste ründajatele käidi agressiivselt peale, mis tõi ka tulemust – viis ja pool minutit enne matši lõppu vähendas Adam Widercrantz vahe neljaväravaliseks. Tulemusega 4:8 matš ka lõppes.

Homme mängib Eesti kell 12.30 Saksamaaga, esmaspäeval peetakse alagrupi viimane mäng, kui vastaseks on tugev Soome koondis.

Eesti - Šveits 3:8 (3.34 Wöiduma, 17.59 Rein Kivi, 26.52 Patrik Kareliusson, 14.33 Adam Widercrantz - 1.45 Luca Graf, 19.50, 37.41 Christoph Meier, 22.01 Nicola Bischofberg, 23.31 Remo Buchli, 28.23 Manuel Maurer, 31.00 Matthias Hofbauer, 35.00 Emanuel Antener)

Enne mängu:

Eesti koondis on enne eelseisvat mängu täisrivistuses. Mitte kunagi varem pole teine ka kolmas viisik olnud sedavõrd tugevad kui nüüd. «Igasse viisikusse jagub liidrikogemusi. See ongi meie tugevus, et meil ei ole lihtsalt mingit noorte viisikut või siis liiga vanade oma. Oleme üritanud leida tasakaalu,» sõnas koondise peatreener Argo Kungla.

Šveits on üks neljast saalihoki suurriigist ning maailma edetabelis ollakse kolmandad. Samas on mitmed debütandid ning uus treener. «Nendega tuleb raske mäng. Koondis on neil palju muutunud ning nad mängivad uue peatreeneri ja süsteemiga. Selge on see, et nad on turniiri üks tippmeeskondadest,» rääkis Eesti koondise kapten Roman Pass.

Kuna Pass mängib Šveitsis, hoiab ta end kursis ka sealse meediaga. «Nad juba kirjutasid, et muretseda pole põhjust: saame eestlastest lihtsalt jagu. Rääkisin ka koondisekaaslastele, mida nad seal kirjutavad. Nende silmad lõid põlema. Läheme ja näitame neile, kuidas saalihokit mängitakse,» oli Pass ülimalt motiveeritud.

Peatreeneri sõnul on šveitslaste vastu vaja ideaalset päeva. «Läheme oma täisrivistusega välja ning anname Šveitsile lahingu. Mängime loomulikult võidule. Vaatame, mis sellest välja tuleb. Määravaks saab see, kummal on parem päev. Kas meil on ideaalne päev, kas meie väravavahil on ideaalne päev ning kas vastane alahindab meid ja pole oma parimas rivistuses – need tegurid saavad määravaks,» vaatas Kungla mängule Šveitsiga ette.

Turniirisüsteem:

A- ja B-grupi kaks esimest jõuavad otse veerandfinaali. Nende gruppide kolmanda ja neljanda koha meeskonnad ning C- ja D-grupi esimese ja teise koha meeskonnad mängivad play-off’is, mille võitjad pääsevad veerandfinaali. Kõik kohad mängitakse MMil välja.

Alagrupid:

A: Eesti (maailma 8.), Saksamaa (7.), Soome (2.), Šveits (3.)

B: Norra (6.), Läti (5.), Rootsi (1.), Tšehhi (4.)

C: Austraalia (16.), Poola (14.), Slovakkia (9.), Taani (12.)

D: Tai (35.), Singapur (18.), USA (10.), Kanada (13.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles