Eesti koondise kapten: avakolmandikul olid šveitslased tõesti ülbed

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Šveits kohtumine saalihoki MMil Riias. Roman Pass (7).
Eesti - Šveits kohtumine saalihoki MMil Riias. Roman Pass (7). Foto: Tairo Lutter

Eesti saalihokikoondis kaotas täna MMi avamängu Šveitsile 4:8 (2:2, 1:5, 1:1). Eile rääkis koondise kapten, et Šveitsi meedias lubati eestlaste vastu kerget mängu. Tema sõnul oli samasugust suhtumist avakolmandikul näha ka Šveitsi mängijates. Sama tunnetas ka koondise peatreener Argo Kungla. 

«Esimene kolmandik oli näha, et nad tõesti olid ülbed. Teisel kolmandikul mängisid nad samas väga hästi ning meie tegime rumalaid eksimusi,» kommenteeris Pass mängu. Rumalaid eksimusi tegi ka Pass, kes oma värava ees pall otse vastasele söötis. Tollest olukorrast küll väravat ei sündinud, kuid täpselt samasugustest olukordadest löödi üks värav Eestile siiski ära. Millest sellised lohakusvead? «Keskendumine. Ma ei tea, kas jäime publikut vaatama või? Esimene mäng on alati raske, loodame, et edasi läheb paremini,» selgitas Pass.

«Treener ütles pärast teist kolmandikku, et proovime viimase perioodi võita. No jäi 1:1, aga sellega oleme rahul. Selle kolmanda kolmandiku võtamegi Saksamaa vastu kaasa,» jätkas Pass.

Ka Eesti koondise peatreener Kungla tundis, et šveitslased võivad oma suhtumisega näppu lõigata. «Tundsime, et meil oli täna võimalus. Soojendusel oli näha, et nad ei olnud 100 protsenti valmis. Ilmselt mõtlesid, et jalutavad meist üle. Avakolmandikul olid nad juba paanikas ning see paanika oleks veelgi süvenenud, kui me oleks 2:1 pealt suutnud ka kolmanda värava ära lüüa. Kahjuks läks seda pidi,» rääkis Eesti koondise peatreener Kungla. 

Eesti - Šveits kohtumine saalihoki MMil Riias.
Eesti - Šveits kohtumine saalihoki MMil Riias. Foto: Tairo Lutter

«Meie realiseerimine peab sellises mängus olema 75 protsenti. Meil olid olemas need võimalused, kus väravaid visata,» rääkis Eesti saalihokikoondise peatreener Argo Kungla.  «Võtmemoment oli esimese kolmandiku lõpp, kus vastane oli vähemuses ning suutis skoorida. Sellel hetkel jäime mugavustsooni ning ei suutnud teiseks kolmandikuks keskenduda. Arvasime, et suudame alustada sama hästi nagu avakolmandikku,» põhjendas Kungla teise perioodi krahhi.

«Me vajanuks kahe või kolme päeva pikkust laagrit nädal enne turniiri algust. See aidanuks esimeseks mänguks paremini valmis olla. Kahju, et avamängus kohe Šveits tuli. Oleks me nendega teises mängus mänginud, suutnuks me kindlasti oma mängu parandada. Olen kindel, et homme nii palju me sööduvigu enam ei tee,» jätkas Kungla. 

Homme mängib Eesti kell 12.30 Saksamaaga, esmaspäeval peetakse alagrupi viimane mäng, kui vastaseks on tugev Soome koondis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles