Mercedes otsib superstaari: kas trumbid on soomlase käes?

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas Foto: SCANPIX

BBC püüdis välja selgitada, kellest saab kõige suurema tõenäosusega Mercedese vormel-1 meeskonna piloot. Maailmameister Nico Rosberg lõpetas karjääri ning nüüd tuleb sakslastel üsna kiiresti leida Lewis Hamiltonile väärikas meeskonnakaaslane. Võimalik, et järgmisel aastal istub Mercedese rooli soomlane Valtteri Bottas.

Fernando Alonso

Alonso ja Hamilton kuulusid samasse meeskonda ka 2007. aastal, kui mõlemad sõitsid McLareniga. Ülipõneva hooaja lõpetasid mehed samade punktide peal ning kaotasid kõige napimalt maailmameistriks tulnud Kimi Räikkönenile. Alonsot ja Hamiltoni peetakse oma põlvkonna parimateks sõitjateks ning kindlasti oleks fännidel huvitav näha, kuidas nad taas samas meeskonnas kihutaks. Alonsol on kehtiv leping McLareniga.

Võimalused Mercedesega liitumiseks 6/10

Daniel Ricciardo

BBC väidab, et Ricciardo vastu tunti lõppenud hooaja eel huvi paljudest meeskondadest ning austraallase suur fänn on ka Mercedese juht Toto Wolff. Ricciardot seob leping Red Bulliga kuni 2018. aastani.

Võimalused 6/10

Max Verstappen

Kindlasti mõeldakse vormelimaailma suurima talendi palkamisele, kuid Verstappenit seob Red Bulliga leping kuni 2019. aastani. Ilmselt ei soovi Red Bull temast mingi hinna eest loobuda, kuna hollandlases nähakse tulevast maailmameistrit.

Võimalused 4/10

Sebastian Vettel

Vetteli ja Ferrari suhted muutuvad väidetavalt üha jahedamaks. Itaalia autotootja ei suuda kuidagi valmis saada konkurentsivõimelist vormelit ning samal ajal polnud Vettel rahul tehnilise direktori James Allisoni vallandamisega. Lisaks ei paku sakslasele pinget tiimikaaslase Kimi Räkköneniga võitlemine, kuna soomlasest on ta peaaegu alati peajagu üle. Vettelit seob leping Ferrariga kuni 2017. aastani.

Võimalused 8/10

Valtteri Bottas

Soomlane on viimasel neljal hooajal Williamsi roolis väga head sõitu näidanud ning tõestanud, et võiks konkurentsivõimelise autoga ka maailmameistritiitli eest võidelda. Wolff on Bottase suur austaja ning tema palkamisega ei kaasneks suuri riske: soomlane oskab pea külmana hoida ja teeb alati oma tulemuse ära. Bottast seob Williamsiga leping veel üheks aastaks, kuid väidetavalt vaevavad meeskonda finantsmured. Seega võtaks nad suure tõenäosusega vastu Mercedese pakutava rahapataka.

Võimalused 9/10

Pascal Wehrlein

Mercedese reservmeeskonnas sõitev sakslane oleks kindlasti loogiline valik. Teda ei seo leping teise meeskonnaga ja auto on talle tuttav. Tegemist oleks aga riskantse käiguga, kuna Wehrleinil puuduvad kogemused ning raske on uskuda, et ta suudaks Rosbergile vääriline järglane olla. Mercedes soovib, et mõlemad piloodid suudaks MM-tiitli nimel võidelda.

Võimalused 8/10

Esteban Ocon

Veel üks Mercedese enda noor piloot. Näitas Manori meeskonnas korralikke esitusi, kuid ka siin jäävad suureks küsimärgiks kogemused: Oconil on selja taga vaid üheksa vormel-1 etappi. Kas just tema peaks juba praegu istuma vormelisse, millega viimastel aastatel tiitleid võidetakse?

Võimalused 7/10

Paul di Resta

Veidi üllatavam nimi selles nimekirjas. Ta pole kaks aastat vormel-1 sarjas võistelnud, kuid oli samal ajal Williamsi reservpiloot. Mehel on kehtiv leping Mercedese DTMi meeskonnaga.

Võimalused 5/10

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles