Rosbergi ootamatu otsus päästis Hamiltoni karmist karistusest

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Niki Lauda.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Niki Lauda. Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix

Hooaja viimasel vormel-1 etapi järel kirjutati mitmel pool, et Mercedese meeskond võib määrata Lewis Hamiltonile karmi karistuse, kuna ta eiras Abu Dhabis meeskonna korraldusi. Toona teatas tiimi boss Toto Wolff, et tema ei talu anarhiat ja rääkis ka võimalusest Hamiltoni karistada. Sel nädalal teatas Nico Rosberg aga ootamatult oma karjääri lõpetamisest ja seoses sellega pääses Hamilton ka võimalikust karistusest.

Rosberg oli alles sel aastal sõlminud uue kolme aasta pikkuse ja ligi 60 miljonit eurot väärt lepingu Mercedesega, kuid nüüd peab Mercedes otsima endale aga uut pilooti. Mingilgi juhul ei soovi tiim nüüd ilma jääda ka Hamiltonist ja seega antakse britile kõik patud andeks.

Hamiltonile pandi pahaks tema käitumist hooaja viimasel etapil, kus ta võttis sihilikult hoogu maha, et teistel sõitjatel tekiks võimalus Rosbergist mööduda. Wolff oli selle käitumise peale maruvihane ning räägiti Hamiltoni rahalisest karistamisest ning jutuks oli isegi tema võistlustelt eemaldamine. Nüüd on need mõtted aga maha maetud.

«Puudub igasugune vajadus midagi Lewise kohta öelda. Meil ei ole temaga ühtegi probleemi. Meil puuduvad talle ka etteheited seoses Abu Dhabi etapiga. Oleme selle teema lõpetanud,» teatas The Mail on Sunday’le Mercedese meeskonna juhtide sekka kuuluv Niki Lauda.

Praegu on Mercedes keskendunud Rosbergile asendaja leidmisele. Peamiseks kandidaadiks on väidetavalt Williamsi rooli keerav soomlane Valtteri Bottas. Kandidaatide nimekirjas on veel Sebastian Vettel, Max Verstappen, Fernando Alonso ja Pascal Wehrlein.

«Ma ei tea, mida me teeme, kuna Nico otsus oli meile üllatuseks. Me ei olnud selleks valmis,» teatas Lauda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles