Elu parima hooaja alguse teinud Ilves: varu veel on

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Nordic Focus

20-aastane Kristjan Ilves on vähemalt hooaja alguses kujunenud stabiilsuse musternäidiseks – neli indviduaalset maailmakarikaetappi, neli punktikohta. Kahevõistluse MK-sarja üldarvestuses on ta 22. kohal, Eesti talispordis on see viimasel ajal üpris haruldane nähtus.

Lillehammeris sai Elvast pärit Ilves laupäeval 25. ja eile 29. koha ning tõestas taas, et enam pole korraliku tulemuse tegemiseks vaja suusahüppetornist hirmkaugele lennata, piisab ka keskpärasest või veelgi kehvemast hüppest.

«Võrreldes eelmise hooajaga olen teinud väga korraliku alguse, aga varu on veel küll. Mõlemal päeval võis murdmaasõiduga rahule jääda, sest MK-sarja üks raskemaid radasid asub just Lillehammeris. Pigem tuleb nuriseda just hüpete kallal. Väikesel mäel olid hüpped päris normaalsed, aga suurel mäel oli katse tehniliselt hoopis kehvem,» ütles Ilves pärast eilset võistlust.

Kui laupäeval sai Ilves väikese mäe hüpetes 13. koha, siis suurel mäel piirdus ta 28. stardipositsiooniga, aga lõpptulemus oli sisuliselt sama. Sealjuures polnud suusakiiruses suurt erinevust – laupäeval näitas ta 10 km distantsil päeva 27. aega ja eile oli Ilves selles arvestuses 29. «Tegelikult polnud väikesel mäel vahet, kas hüppad ennast 10. või 30. kohale. Kui sõita jõudsid, oleks lõpuks võinud misiganes koha saada. Sisuliselt oli tegu ühisstardiga,» selgitas Anatoli Šmiguni näpunäidete järgi harjutades suure arengu teinud Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles