Mercedesel läheb uue sõitja otsimisega kiireks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg (keskel)
Nico Rosberg (keskel) Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Mercedese juhtide sekka kuuluv Niki Lauda sõnas, et Nico Rosbergi asendaja tuleb Mercedesel leida lähima kuu aja jooksul.

Lewis Hamilton (vasakul) ja Niki Lauda.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Niki Lauda. Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix

«Nico lahkumine on meile suur kaotus, sest viimased kolm aastat olid meil kõige kiiremad sõitjad. Nüüd aga vajame kiiresti talle asendajat. Esimesed testid toimuvad juba veebruaris, aga enne teste peame sõitjat veel simulaatoris treenima. Seega peame otsuse juba selle aasta sees ära tegema,» sõnas Lauda BBC-le.

«Uue sõitja otsimine on meie jaoks suur probleem. Praegu ei saa ma rääkida, kes meil konkreetselt silmapiiril on, sest peame eelnevalt korraliku eeltöö ära tegema,» jätkas Lauda, kelle sõnul on Mercedes kummalises olukorras. «Meil on parim auto, aga meil puudub sellele juht. Suurel osal pilootidest on järgmiseks aastaks leping olemas, mis muudab olukorra veelgi keerulisemaks.»

Lauda, kes on korra karjäärile joone alla tõmmanud, ent siis ikkagi sporti naasnud, uuris Rosbergilt, kas tal on otsusega tõsi taga. «Tahtsin temaga rääkida, sest ma olen ise kahel korral karjääri lõpetanud. Tahtsin lihtsalt kindlust saada, et ta ei tee rutakat otsust. Sain temalt vastuse, et ta on 1000 protsenti oma otsuses kindel. Sel hetkel taipasin, et see kõik ongi läbi – teda ei ole võimalik ümber veenda,» rääkis Lauda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles