Eesti saalihokikoondis kaotas MMil Soomele, kuid täitis lähteülesande

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Soome
Eesti - Soome Foto: IFF/WC2016

Saalihoki MMil lõppes täna Eesti jaoks alagrupiturniir, kui 3:10 kaotati Soomele. Eesti väravate eest hoolitsesid täna Mats Tamme (2) ning Kaspar Kallion. Eestil on kolme alagrupimängu järel kirjas üks viigipunkt, mis saadi mängust Saksamaaga. See, kas Eesti saab alagrupist edasi kolmanda või neljandana, sõltub homsest Šveitsi ja Saksmaa vahelisest mängust. Praegu on nii Eesti kui Saksamaa väravate vahe -11, mis tähendab, et Eesti peab lootma lihtsat Šveitsi võidule ning värvate vahe pärast muretsema ei pea.

Seni on Eesti pidanud MMil vastu võtma 4:8 kaotuse Šveitsilt, Saksamaaga mängiti eile 6:6 viiki. Just eilne viigimäng tähendab, et alagrupis saab kolmanda koha parema väravate vahega meeskond. Soomele 1:12 kaotanud Saksamaal on see -11, Eestil aga -4. Kevadel toimunud MM-valikturniiril kaotas Eesti Soomele 1:15.

«Tegelikult oli meil toona veel kolm väga head võimalust skoori teha,» meenutas koondise peatreener Argo Kungla. Ta on korduvalt rõhutanud, et meeskonna realiseerimine turniiril on olnud kehv. Väravate vahet silmas pidades on see Eesti puhul oluline nõrkus.

Eesti koondis loodab, et Soome ei tule mängule oma parimas rivistuses, kuna eilses ootamatult pingeliseks kujunenud 6:4 võidumängus Šveitsi üle kulutas Soome palju energiat. Ka Eesti esialgne plaan oli Soome vastu rahulikumalt võtta, kuid olude sunnil tuleb endast kõik anda, et kaotusnumbrid võimalikult viisakad püsiksid. Soomlasi võiduga üllatada pole võimalik.

Eestit tabas eile ka tagasilöök, kui koondise esiväravavaht Marek Õige vigastas mängus Saksamaaga õlga. «Peame kohe algusest korralikult mängima. Kõik me teame Soomet ning oleme kursis, mida peame tegema,» sõnas Õige.

Koondise kapteni Roman Passi hinnangul on täna suur roll eestlaste kontrarünnakutel. «Peame kontrarünnakutega soomlasi nõelama. Mängime enamus aja kindlasti omal poolel ning kaitseme täiega,» ütles ta.

See, kas Eesti saab alagrupis kolmanda või neljanda koha, selgub pärast teisipäeval kell 13.45 algavat Saksamaa ja Šveitsi kohtumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles