Mainekas jalgrattaportaal tunnustas Kangertit

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincenzo Nibali ja Astana meeskond triumfeerivad Torinos lõppenud viimasel Giro d'Italia etapil. Paremalt esimene Tanel Kangert.
Vincenzo Nibali ja Astana meeskond triumfeerivad Torinos lõppenud viimasel Giro d'Italia etapil. Paremalt esimene Tanel Kangert. Foto: SCANPIX

Jalgrattaportaal Cyclingnews reastas lõppeva aasta kõige paremad abimehed. Välja toodi kümme nime, kelle seas oli ka Astanas pedaaliv Tanel Kangert.

Abimehe töö jalgrattaspordis on üks raskemaid. Endast tuleb anda kõik, kuid au ja hiilguse pälvivad eelkõige need, kelle heaks tööd tehakse. Seega otsustas Cyclingnews tunnustada hooaja parimaid jalgrattureid, kes töökohustuste tõttu ajaleheartiklite pealkirjadesse tihti ei satu.

Peale Kangerti tuuakse aasta parimate abimeestena välja veel Wout Poels (Team Sky), Sébastien Reichenbach (FDJ), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Damien Howson (Orica-BikeExchange), Maciej Bodnar (Tinkoff), Adam Hansen (Lotto Soudal), Gianluca Brambilla (Etixx-QuickStep), Diego Rosa (Astana) ja Michael Schär (BMC).

«Kui Vincenzo Nibali 2013. aastal Giro d'Italia võitis, oli eestlane Kangert mägedes tema põhiline abistaja. Seega ei olnud üllatus, et Nibali ja Astana ka sel aastal Kangertile sama ülesande andsid. Eriti pärast tema kahte etapivõitu ning üldarvestuse teist kohta Giro del Trentinol.

Kangert mängis teel Sant'Anna di Vinadiosse ülitähtsat rolli, aidates Nibalil Giro liidriks tõusta ning velotuur võita. Ilma Kangertita poleks Nibali tõenäoliselt sellega hakkama saanud. Järgmisel hooajal lähevad meeste teed lahku. Koostöö lõpetati rollide vahetamisega Abu Dhabi velotuuril, mis lõppes Kangerti üldvõiduga. See oli Nibali tänuavaldus Kangertile kahe Giro üldvõidu eest,» kirjutab Cyclingnews.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles