Kuidas möödus välisklubides mängivate jalgpallurite nädal?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan kohtumises Leeds Unitedi vastu.
Ragnar Klavan kohtumises Leeds Unitedi vastu. Foto: Martin Rickett/PA Wire/PA Images/Scanpix

Möödunud nädalal sai Liverpooli eest taas oma võimaluse Eesti koondise kapten Ragnar Klavan, kui keskkaitsja aitas meeskonna liigakarikas poolfinaali. Nädalavahetusel vaatas Klavan pealt, kuidas meeskond Premier League’is eduseisu käest mängis ja Bournemouthile kaotas.

Teisipäeval alistas Liverpool liigakarikas 2:0 tugevuselt teises liigas mängiva Leeds Unitedi. Klavan tegi kaasa kogu kohtumise. Poolfinaalid, mis peetakse kodus-võõrsil printsiibil, toimuvad jaanuarikuus, kui Liverpooli vastaseks on Southampton. Teises poolfinaalis lähevad vastamisi Manchester United – Hull City.

Nädalavahetusel jäi Klavan pingile ning Liverpool kaotas liigakohtumises 3:4 Bournemouthile. Veel veerand tundi enne lõppu juhtis Liverpool kohtumist 3:1. Kaotus langetas Liverpooli Premier League’is kolmandaks. Liigat juhib 34 punktiga Londoni Chelsea, teisel kohal on 31 punkti teeninud Arsenal. Sarnaselt Liverpooliga on 30 punkti koos ka Manchester Cityl.

Tarmo Kink ja Mezőkövesd-Zsóry said läinud nädalal kirja kaks võitu ja Kink ühe värava. Karikamatšis tugevuselt kolmanda liiga klubi Budapesti REACi vastu viis Kink meeskonna 1:0 juhtima, lõpuks võideti mäng 3:1. Laupäevases liigamängus Ferencvárosi vastu kuulus Kink taas meeskonna algkoosseisu, mängis 76 minutit ja aitas Mezőkövesd-Zsóry 2:0 võiduni. Tabelis on eestlase koduklubi 12 meeskonna konkurentsis viies.

Tšehhi kõrgliigas jäi väljaku külmumise tõttu ära Siim Lutsu ja Bohemians 1905 kodumäng Viktoria Plzeni vastu. Lisaks lükati edasi Jablonec – Hradec Kralove matš, sest Jabloneci kodustaadionil ilutses 19 cm paksune lumevaip.

Poola kõrgliigas pidi Bialystoki Jagiellonia hakkama saama vigastatud Konstantin Vassiljevi teeneteta. Meeskonnal see ka õnnestus, kui koduväljakul alistati 2:1 Poznani Lech. Jagiellonia on tabelis esikohal, sarnaselt 36 punkti on kogunud ka Gdanski Lechia. Tabelis üheksandaks langenud Kielce Korona kaotas võõral väljakul 0:1 Piasti Gliwicele, Ken Kallaste jälgis kohtumise käiku varumeestepingilt.

Vahetusmehe rolliga pidi leppima ka Henrik Ojamaa, kelle koduklubi Go Ahead Eagles kaotas Hollandi kõrgliigas 1:3 Heerenveenile. Liigatabelis on Go Ahead Eagles viimasel, 18. kohal.

Sergei Zenjovi koduklubi Gabala käis möödunud nädalal väljakul kahel korral. Teisipäeval jäädi Aserbaidžaani kõrgliigas 1:2 alla Qarabagile, kes nüüd Gabala asemel tabeli tipus asetseb. Nädalavahetusel oldi karikavõistlustel penaltiseerias üle esiliigas pallivast Zaqatalast. Zenjov kuulus nädalasiseses liigakohtumises varumeeste hulka, karikamatšis ründajat koosseisus ei olnud. Uuel nädalal on Gabalat ees ootamas kaks matši – esmalt mängitakse (neljapäeval) võõrsil Euroopa liiga raames Mainz 05-ga, nädalavahetusel on liigas nende vastaseks Bakuu AZAL.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles