Venemaa julgustab kergejõustiklasi EMil neutraalse lipu all võistlema

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darja Klišina
Darja Klišina Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Venemaa kergejõustikuliit julgustab oma sportlasi võistlema järgmise aasta kergejõustiku sise Euroopa meistrivõistlustel neutraalse lipu all.

«Kindlasti pakume oma sportlastele sellise variandi välja. Aga sportlaste osalemine sõltub eelkõige nende enda tahtest,» sõnas alaliidu president Dmitri Šljahtin. Kuidas see protsess välja peaks nägema, veel ei tea, sest vastavaid pabereid pole venelastele rahvusvahelisest alaliidust saadetud.

IAAFi ametnik Rune Andersen sõnas eelmisel kuul, et alates kevadest on Venemaa kergejõustiklastel võimalus rahvusvahelisteks võistlusteks esitada individuaalne avaldus. Venemaa kergejõustiklastele määrati tänavu juunis IAAFi poolt võistluskeeld, kuna Rahvusvahelise Antidopingu Angentuuri raportid leidsid asitõendeid Venemaal toimivast riiklikust dopinguprogrammist. Rio olümpiamängudele pääses venelastest vaid kaugushüppaja Darja Klišina, kes sai õiguse võistelda tänu võidule spordikohtus. Kergejõustiku sise EM toimub 2017. aasta märtsis Belgradis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles