Kellega asub Kelly Sildaru Dew Touril konkureerima?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaya Turski.
Kaya Turski. Foto: Ramil Sitdikov/RIA Novosti/Scanpix

Sel nädalal toimub üks oodatumaid ekstreemspordivõistlusi, kui USAs Breckenridge’is on 8.-11. detsembrini kavas Dew Tour. Stardis on ka mullu samas freestyle-suusatamise pargisõidus esikoha võitnud Kelly Sildaru. Täna avaldas võistluse kodulehekülg ka kõik võistlusel osalejad. 

Naiste pargisõidus on kokku stardis kümme naist. Võrreldes esialgse nimekirjaga on mitmed tugevad osalejad aga nüüd stardinimekirjast puudu.

Nii ei ole enam osalemas norralannasid Tiril Sjastad Christianseni ja Johanne Killit, kes olid jaanuaris Aspeni X-mängudel pargisõidus Sildaru järel vastavalt teine ja kolmas. Enam ei ole võistlusest osa võtmas ka 2015. aasta Aspeni X-mängudel võidutsenud rootslanna Emma Dahlström. Christianseni, Killi ja Dahlströmi asemel on kutse saanud Isabel Atkin, Yuki Tsubota ja Keri Herman.

Kõige tituleeritumaks osalejaks naiste pargisõidus on kaheksakordne X-mängude võitja Kaya Turski Kanadast.

Dew Touri naiste pargisõidu osalejad ja nende karjääri parimad tulemused:

Kelly Sildaru (Eesti, 14-aastane) – X-mängude võitja Aspenis 2016. aastal, Dew Touri võitja 2015. aastal

Kaya Turski (Kanada, 28-aastane) – X-mängude võitja Aspenis 2010., 2011., 2012. ja 2014. aastal , X-mängude võitja Tignes 2010., 2011., 2012. ja 2013. aastal. Maailmameister 2013. aastal.

Keri Herman (USA, 34-aastane) – X-mängude hõbemedalist Aspenis 2010., 2011. ja 2015. aastal. X-mängude hõbemedalist Tignes’is 2010. ja 2011. aastal. Dew Touri võitja 2014. aastal.

Maggie Voisin (USA, 17-aastane) –X-mängude hõbemedalist Aspenis 2014. aasta

Devin Logan (USA, 23-aastane) – X-mängude hõbemedalist Aspenis 2012. aastal, 2014. aasta Sotši olümpiamängude hõbemedalist

Giulia Tanno (Šveits, 18-aastane) – MK-etapil kahel korral teine

Tess Ledeux (Prantsusmaa, 15-aastane) – kahekordne FISi võistluse võitja

Katie Summerhayes (Suurbritannia, 21-aastane) – MMi hõbemedalist 2015. aastal

Yuki Tsubota (Kanada, 22-aastane) – Sotši olümpiamängude 6. koht, ühekordne MK-etapi võitja

Isabel Atkin (Suurbritannia, 18-aastane) – MK-etapil kolmel korral 7. koht

Sel korral võisteldakse Dew Touril pargisõidus uudse formaadi järgi. Kuna ilm ei ole soosinud võistlustrasside ehitamist, siis viiakse hüpete ja reilide osas läbi erinevad võistlused ja lõpuks liidetakse punktisummad kokku.

Hüpete osas on ainult üks suur hüpe, mis sarnaneb Big Airi võistlusega. Kõik osalejad saavad teha neli hüpet ning nendest läheb kirja kaks paremat. Reilide osas on igal sportlasel kolm katset ja arvesse läheb parim. Kaks parimat hüpet ja parim sooritus reilidel liidetakse lõpuks kokku ning nii saab paika ka paremusjärjestus.

Pargisõit on Dew Touril kavas reedel. Vaata kõikide alade osalejate nimekirja võistluse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles