Prantsusmaa F1 etapp pühendatakse varakult hukkunud Bianchile

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jules Bianchi.
Jules Bianchi. Foto: SAEED KHAN/Scanpix

Vormel-1 sarjaga ühineb ülejärgmisest aastast taas Prantsusmaa etapp, mis on pühendatud õnnetult võistlusrajal hukkunud Jules Bianchile.

Täna teatati, et viimati 2008. aastal F1 karussellis osalenud Prantsusmaa etapp naaseb 2018. aastal kuulsale Paul Ricard' ringrajale. Prantsusmaa võidusõidu elustanud Christian Estrosi selgitas, et sealne etapp on eriline seetõttu, et sellega tahetakse mälestada eelmise suve keskel surnud Bianchit, kes oli prantsuse päritolu vormel-1 sõitja.

«Mul on mõtteline tervitus Nice'ist pärit meie sõitjale Jules Bianchile, kes on meie hulgast lahkunud. Tahan selle suurejoonelise naasmise pühendada talle,» sõnas Estrosi Pariisis peetud pressikonverentsil.

Bianchi, kes ei jõudnud F1 sõitjana kunagi oma kodumaal peetaval etapil osaleda, sattus raskesse avariisse 2014. aasta oktoobris peetud etapil Jaapanis, kus ta sõitis keeruliste teeolude tõttu rajalt välja otsa rajatraktorile. Noor sõitja viidi kiirelt haiglasse, kus ta oli pikalt koomas, kuid suri siiski 2015. aasta juuli keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles