Rosberg ja teised püstipäi lahkujad: lähen ja naeran... (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg hüppab vormelimaailmast tundmatusse. Aga see pole hüpe, mida karta.
Nico Rosberg hüppab vormelimaailmast tundmatusse. Aga see pole hüpe, mida karta. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Jõuda aastatepikkuse töö järel tippu ning pöörata siis selg kogu senisele elule – kui paljudel on julgust seda teha? Vormel-1 sarja värske maailmameistri Nico Rosbergi ootamatu teade, et ta tõmbab karjäärile joone alla, pole spordimaailmas sugugi nii haruldane, nagu võiks arvata.

Vormel-1 sarjast on MM-tiitli võitmise järel lahkutud varemgi, ent kunagi pole see samm tulnud nii ootamatult. Viimati jätsid trooni vabaks 1992. aasta maailmameister Nigel Mansell ja 1993. aasta võitja Alain Prost, kuid toona 39-aastane Mansell siirdus seejärel USA vormelisarjadesse ning osales paaril järgmisel hooajal veel kokku viiel vormel-1 etapil. Lühikest sabatit pidanud Prost oli aga kolmandat tiitlit võites ja seejärel lõplikult lahkudes juba 38-aastane.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles