Kas Margus Hansonile tõi vehklemisliidu presidendikoha rikutud sedel?

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vehklemisliidu president Margus Hanson.
Eesti Vehklemisliidu president Margus Hanson. Foto: Tairo Lutter

Eesti vehklemisliidu presidendiks valiti täna taas Margus Hanson, kes on alaliitu juhtinud alates 2013. aastast,

Endine kaitseminister võitis Oru hotellis toimunud vehklemisliidu üldkoosolekul häältega 6:5 alles reedel vastaskandidaadiks esitatud Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni (EVEA) presidenti Kersti Krachti.

Hääleõiguslikke klubisid oli küll 12, aga ühele sedelile oli märgitud toetushääl nii Hansonile kui Krachtile. Sedel tunnistati rikutuks ja seega läks napp võit Hansonile.

Hanson ei soovinud spekuleerida, kas sedel rikuti kogemata või mingil põhjusel hoopis meelega. Opositsiooni esindav ja Krachti toetanud kolme Eesti vehklemiskoondislase treener Helen Nelis-Naukas oli aga veendumusel, et tegu oli äpardusega.

«Ma usun, et see juhtus kogemata ja see inimene, kes selle eksimuse tegi, ei julge enda isikut avaldada,» tõdes ta nördinult.

Eesti vehklemisliidu juhatus valiti seitsmeliikmeline ja seda järgnevaks neljaks aastaks. Lisaks Margus Hansonile osutusid Eesti Vehklemisliidu juhatusse valituks Sulev Saareväli (12 häält), Valentin Ivanov (7 häält), Jevgeni Karavajev (6 häält), Innar Mäesalu (6 häält), Indrek Madar (6 häält) ja Ian Nelis (6 häält). Uude juhatusse kuulub kolm liiget eelnevast juhatusest ning kolm uut liiget ja taasvalitud president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles