Eestit esindavad krossijooksu EMil kaks juuniorit

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Šalkauskas.
Deniss Šalkauskas. Foto: Erakogu

Mark Abner ja Deniss Šalkauskas stardivad eeloleval pühapäeval, 11. detsembril Itaalias Chias murdmaajooksu Euroopa meistrivõistlustel, kus teevad kaasa juunioride klassis.

«Kuna täiskasvanutest ei olnud vastaval tasemel soovijaid ja U23 vanuseklassis meil ei ole kahjuks samuti hetkel vajalikul tasemel jooksjaid,siis otsustasime välja panna juuniorid, kes on meil suhteliselt korralikul tasemel,» selgitas ajakirja Jooksja Jooksuportaali uudistele Eesti Kergejõustikuliidu kestvusalade alarühma juht Toomas Tarm.

Juunioride klassis seati üles neli kandidaati, kuid paraku on neist võistlusvõimelised kaks. Nii Elery Zadonski kui Leonid Latsepov ei saa vigastuse murdmaajooksu EMil tõttu osaleda. «Mark Abner ja Deniss Šalkauskas on minu hinnangul võimelised jooksma esimese poole sekka. Kui nad seda suudavad, võib võistluse lugeda kordaläinuks. Meesjuunioride stardis on tavaliselt stardis sadakond jooksjat,» ütles Tarm. «Sooviks näha sel võistlusel Eestit esindamas veidi suuremat koondist, kuid toimumise aeg on meile ebasoodne ja kahjuks pole ka vajalikul tasemel jooksjate pink väga pikk,» tõdes ta.

Kui Šalkauskas esindas mullugi Eestit murdmaajooksu EMil, siis Abneri jaoks on tegemist esimese tiitlivõistlusega, ent tema praegune seis ei ole kiita. «Novembri lõpus andis vana jalavigastus tunda. Lisaks jäin eelmise nädala algul haigeks. Enne vigastust oli vorm väga hea ja tundsin ennast tõesti hästi. Vahest oleks pidanud võistluseelse ettevalmistusega hiljem alustama. Haigus nullis kogu mu ettevalmistuse ära,» lausus Abner ajakirja Jooksja Jooksuportaali uudistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles