Rikutud sedel ja lootusetuse tunne – trall Eesti vehklemises jätkub

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vehklemisliidu presidendina jätkav Margus Hanson ja tema häälekaim vastane Helen Nelis-Naukas.
Vehklemisliidu presidendina jätkav Margus Hanson ja tema häälekaim vastane Helen Nelis-Naukas. Foto: Postimees.ee fotomontaaž/Mihkel Maripuu/Liis Treimann

Alati intriigidega silma paistnud kodune vehklemiselu sai eile omapärase peatüki juurde. Vehklemisliidu üldkoosolekul valiti presidendiks taas endine kaitseminister Margus Hanson, aga vastaspool usub, et Hansoni võidus mängis rolli salapärane rikutud sedel. Ühtsust ja töörahu pole uuelt juhatuselt igatahes oodata.

Seniseid otsustajaid võib nimetada Hansoni, naiskonna peatreeneri Kaido Kaaberma ja endise tipu Meelis Loidi teljeks. Hansoni võimekust alaliidu juhina ja Kaaberma valikuid naiskonna lootsina on kõige jõulisemalt kahtluse alla seadnud Haapsalust pärit treener Helen Nelis-Naukas.

Eesti tippude Katrina Lehise, Kristina Kuuse ja Nelli Paju isiklik treener Nelis-Naukas usub, et paleepöördeks oleks nüüd hea võimalus olnud... kui mängu poleks sekkunud ebakorrektne sedel. Presidenti valivaid klubisid oli küll 12, aga ühele sedelile oli märgitud toetushääl nii Hansonile kui ka alles reedel vastaskandidaadiks esitatud Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni (EVEA) presidendile Kersti Krachtile – Hansonile rist ja Krachtile linnuke. Korrektseid poolthääli sai Hanson kuus ja Kracht viis. Enne valimisi oli vehklemisinimeste arusaam, et Hansoni leeri toetab seitse ja opositsiooni viis klubi.

Hanson ei soovinud spekuleerida, kas sedel rikuti kogemata või mingil põhjusel hoopis meelega. Nelis-Naukas oli veendumusel, et tegu oli äpardusega ning jõudude vahel valitses tasakaal. «Ma usun, et see juhtus kogemata ja see inimene, kes selle eksimuse tegi, ei julge oma isikut avaldada. Võib-olla mängis rolli see, et protseduur polnud kuigi hästi arusaadav,» tõdes ta pärast tulemuste selgumist nördinult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles