Ametlik: lennuõnnetuses hukkunud meeskond kuulutati Copa Sudamericana võitjateks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chapecoense jalgpallimeeskonda mälestati nädalavahetusel paljudel jalgpallimatšidel ning üle maailma nõustuti, et hukkunud meeskond tuleks kuulutada Copa Sudamericana võitjaks.
Chapecoense jalgpallimeeskonda mälestati nädalavahetusel paljudel jalgpallimatšidel ning üle maailma nõustuti, et hukkunud meeskond tuleks kuulutada Copa Sudamericana võitjaks. Foto: ORLANDO SIERRA/Scanpix

Copa Sudamericana jalgpalliturniiri finaalile lennanud Chapecoense jalgpallimeeskond, kes sattus lennuõnnetusse, krooniti postuumselt turniiri võitjaks.

Eelmise nädala alguses oli Chapecoense meeskond teel Copa Sudamericana finaalile, kuid Kolumbias kukkus lennuk alla, kuna kütus lõppes otsa. Õnnetuses hukkusid peaaegu kõik pardal viibinud reisijad, ellu jäid vaid kolm meeskonna mängijat, üks ajakirjanik ning üks stjuardess.

Pärast õnnetust esitas Chapecoense finaalivastaseks olema pidanud Atletico Nacional avalduse, et turniiri võitjaks kuulutataks Brasiilia meeskond ning Lõuna-Ameerika jalgpalliliit CONMEBOL kinnitas, et nii toimitaksegi. Ilusa žesti teinud Atletico Nacionalile anti omakorda ausa mängu auhind.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles