Kowalczyk süüdistab jälle: purjus norralased ründasid mu vanemaid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justyna Kowalczyk
Justyna Kowalczyk Foto: SCANPIX

Poola suusatäht Justyna Kowalczyk tuli kodumaises väljaandes Gazeta Wyborza lagedale järjekordsete süüdistustega norralaste aadressil. Sedapuhku väitis poolatar, et viis aastat tagasi Oslos peetud maailmameistrivõistluste ajal ründasid Norra fännid nii teda kui ka tema vanemaid, vahendab Iltalehti.

Sageli norralasi kritiseerinud Kowalczykust kujunes seetõttu Oslos rahvavaenlane number üks. «Mulle karjuti norra, inglise ja isegi poola keeles raja äärest igasuguseid solvanguid. See, mida hüüti, oli nii jõhker ja ropp, et ma ei saa neid asju isegi välja öelda, veel vähem saab neid ära trükkida,» kirjeldas Kowalczyk.

Ebameeldiva kohtlemise osaks said ka poolatari vanemad, kes talle raja ääres kaasa elasid. «Nad lehvitasid Poola lippu, et mind toetada. Purjus norrakad läksid nende juurde ja kõik lõppes sellega, et vanemad pidid lipu kokku rullima,» rääkis Kowalczyk.

Hoolimata sellest lahkus poolatar Oslost kolme MM-medaliga, kui võitis 10 km sõidus ja 15 km jälitussõidus hõbeda ning 30 km distantsil pronksi. Naiste arvestuses jäid kõik kuldmedalid peale ühe Norrasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles