Noorelt surnud tipphokimehe sünge minevik: heroiin, depressioon ja üledoos

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Svatoš (esiplaanil).
Marek Svatoš (esiplaanil). Foto: Blair Gable / Reuters

Kuu aega tagasi oma kodust surnuna leitud tippjäähokimängija Marek Svatoši surma põhjus oli tõenäoliselt ekslik üledoos, nagu selgub äsja avaldatud Douglase maakonna kohtuarsti raportist. Svatoš oli tarvitanud nii ravimeid kui ka uimasteid.

ESPN vahendab, et 34-aastaselt surnud Svatoši organismist leiti kodeiini, morfiini, valuvaigistite ja Xanaxi nimelise ravimi jälgi. Ühtlasi leidus jälgi heroiini tarvitamisest. Oli teada, et Svatoš oli varem olnud heroiini küüsis ning oli läbinud võõrutusprogrammi. Samuti vaevles ta depressiooni käes ja oli kaalunud enesetapumõtteid.

Raportis märgiti ka, et viimasel ajal esines Svatoši elus palju ärritajaid, samuti oli tal juriidilisi probleeme. Septembris tunnistas ta end süüdi lapse väärkohtlemise juhtumis ning poleks olnud võimatu, et Svatoš pidanuks selle tagajärjel trellide taha minema. Kui algul teatati vaid, et Svatoši surma põhjustas ravimite üledoos, siis nüüd kinnitas kohtuarst, et mängija surnukeha lähedusest leiti muuhulgas uimastite tarvitamiseks kasutatavaid esemeid.

Svatoš valiti 2001. aastal NHLi noormängijate draft’i seitsmendas ringis ning ta tegi Colorado Avalanche’i, Nashville Predatorsi ja Ottawa Senatorsi ridades tippliigas kaasa kokku 344 mängus. Viimati kuulus Svatoš hooajal 2013-14 Slovakkia klubi Bratislava Slovani ridadesse. Sestpeale elas ta koos naise ja kahe lapsega Colorados.

«Marek oli suurepärane inimene, andekas mängija ja tore meeskonnakaaslane. Oleme mõtteis koos tema naise, lapse ja ülejäänud pereliikmetega,» teatas Avalanche’i klubi nimel Joe Sakic, kes mängis koos Svatošiga Colorado meeskonna eest aastatel 2003-2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles