Eesti paar tõusis maailma edetabelis esikümnesse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Turmann ja Harri Lill.
Marie Turmann ja Harri Lill. Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon

Eesti curlingu segapaar Marie Turmann ja Harri Lill tõusis maailma edetabelis 9. kohale, olles kogunud 41 552 punkti. Segapaar Maile Mölder ja Erkki Lill asub maailma edetabelis 19. positsioonil 19 474 punktiga.

Edetabelit juhib Šotimaa paar Gina Aitken ja Bruce Mouat 94 258 punktiga, neile järgnevad valitsevad maailmameistrid Venemaalt ja Ungari segapaar.

«Eesti mängijate koht maailma esikümnes tõestab, et Eestis mängitakse maailmatasemel curlingut. Esmakordselt Eesti curlingu ajaloos on meie mängijatel ka võimalus pääseda olümpiamängudele. Selleks tuleb Eesti segapaaril saada aprillis Kanadas toimuval MMil vähemalt 6.-9. koht,» sõnas Eesti Curlingu Liidu president Fred Randver.

Eesti curlingupaar, kes esindab Eestit aprillis toimuvatel segapaaride maailmameistrivõistlustel, selgub uue aasta veebruaris-märtsis ning võimalus selleks on olemas nii võistkonnal Turmann-Lill kui ka paaril Mölder-Lill. «Eesti curlingule on täna antud parimad võimalused olümpiaunistuse realiseerimiseks. Samas on teada, et olümpiapunkte tulevad Kanadasse teenima parimad võistkonnad üle maailma ning konkurents saab olema erakordselt tihe,» selgitas Randver ootusi.

Möödunud aastal jõudis segapaar Turmann-Lill MMil 6. kohale, teenides ka olümpiamängude kvalifikatsioonipunkte. Praegu treenib Eesti curlingu esipaar šotlasest treeneri Brian Gray juhendamisel. Turmann-Lill on ka Eesti Aasta võistkonna nominendid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles