Mercedese bossi meelemuutus: Alonsoga tuleb arvestada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Lewis Hamiltonist ja Fernando Alonsost saavad jälle meeskonnakaaslased?
Kas Lewis Hamiltonist ja Fernando Alonsost saavad jälle meeskonnakaaslased? Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP

Mercedese vormel-1 tiimi juht Toto Wolff lausus Sky Sportsile, et MM-tiitli võitmise järel võistkonnast lahkunud Nico Rosbergi asendamine Fernando Alonsoga ei kuulu kaugeltki ulme valdkonda.

Stardirivi kiireimas tiimis vabanenud kohale jooksevad tormi pea kõik sõitjad, kellel on vähegi julgust end Mercedesele pakkuda. Ehkki Alonsot seob McLareniga veel aastane leping ja vahetult pärast Rosbergi lahkumisuudist ütles Wolff Itaalia meediale, et eelistaks mitte asuda jahtima suuri staare nagu Alonso või Sebastian Vettel, on ta nüüdseks meelt muutnud.

«Muidugi tuleb Fernandoga arvestada. Pean temast kui sõitjast väga lugu, sest ta suudab ühendada kiiruse, andekuse ja kogemused. Kõik on olemas,» lausus Wolff.

Samal ajal sõnas Mercedese tegevjuht Paddy Lowe väljaandele Autosport, et tiim vajab kedagi, kes suudaks koguda punkte sama stabiilselt kui Rosberg. See vähendab teoorias Pascal Wehrleini võimalusi, ehkki praegu Manoris sõitvat sakslast peetakse tulevikutäheks ja ta on olnud Mercedesega juba aastaid tihedalt seotud.

«Midagi pole veel otsustatud, peame vaatama, kes on saadaval. Üks asi on kiire olla, aga kas sa suudad seda teha nädalast nädalasse? Stabiilsus on väga tähtis,» märkis Lowe.

Tasub märkida, et Mercedeses jätkav Lewis Hamilton ja Alonso sõitsid aasta koos McLarenis ning nende suhted olid üsna teravad. Lõpuks lahkus Alonso tiimist, olles lepingu osapoolte kokkuleppel ettenähtust varem lõpetanud.

Wolff kinnitas vaid ühte: sõitku Mercedesega ükskõik kes, mõlemad sõitjad on võrdses seisus. «Anname endast mõlema heaks parima. Võlgneme seda fännidele. Mingit tiimisisest paremusjärjestust ei tohi olla,» lubas Wolff.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles