Kelly Sildaru meelisalad muutuste tuules

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Tõnis Sildaru/Erakogu

Dew Touri võistluspaika Breckenridge’i on viimastel nädalatel lõpuks õnnistatud külmakraadidega ning lisaks ka korraliku lumesajuga. Varasemate soojade ilmade tõttu ei ole sel korral kavas rennisõitu, kuid Kelly Sildaru meelisala pargisõit saab reedel peetud. Tavapärasega võrreldes on võistlusformaat veidike teistsugune. Lisaks on tulevikus ootamas veel muudatusi.

Reedel peab Sildaru esimest korda kohanema pargisõidus uue võistlusformaadiga: hüpetes ja reilides on kavas eraldi sõidud ning lõpuks liidetakse punktid kokku ja pannakse paika paremusjärjestus. «Meil on esimene kord sellises formaadis võistelda. Otseselt see meie jaoks midagi ei muuda,» rääkis Kelly treenerist isa Tõnis Sildaru.

Lumepuudus on teinud esialgse kavaga võrreldes veel korrektuure. Ehitatud on ainult üks hüpe, millelt on kõigil sportlastel neli katset, millest läheb kirja kaks. Seejuures peavad need olema eri sooritused. Esialgu oli plaanis ehitada kolmest hüppest koosnev seeria, mis jäi soovitud kujul aga rajamata. Reile saavad kõik sportlased läbida kolmel korral, kirja läheb ainult parim.

Tavapärasega võrreldes võib formaadimuutus lüüa ka favoriitide osas kaarte segi. «Usun, et see muudatus teeb võistluse tasavägisemaks,» hindas Tõnis Sildaru. «Nii on võimalik sportlastel rohkem riskida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles