Sõda jätkub, vehklemisliit kaevati kohtusse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vehklemisliidu presidendina jätkav Margus Hanson ja tema häälekaim vastane Helen Nelis-Naukas.
Vehklemisliidu presidendina jätkav Margus Hanson ja tema häälekaim vastane Helen Nelis-Naukas. Foto: Postimees.ee fotomontaaž/Mihkel Maripuu/Liis Treimann

Esmaspäeval toimunud Eesti Vehklemisliidu presidendi ja juhatuse valimised võivad osutuda õigustühiseks. Kohtus on vaidlustatud septembris alaliidu juhatuse langetatud otsus, mille põhjal võeti alaliidu liikmeteks vehklemisklubid Musketär ja IREM. Kui kohus leiab, et nende klubide liikmeks võtmisel rikuti reegleid, tuleb korraldada ka uued juhatuse ja presidendi valimised. Sellisel juhul pääsevad ilmselt võimule uued inimesed. 

Septembrikuise otsuse vaidlustas alaliidu liikmeks olev Epee Export OÜ. Tegemist on seni alaliidu sees koos Haapsalu En Garde ja Tallinna Mõõgaga nii-öelda opositsiooni poolel oleva liikmega. Epee Expordi esindaja Martti Moosus ei soovinud enne otsuse langetamist hagi kommenteerida.

Teada aga on, et apelleeritakse sellele, et Musketär ja IREM polnud alaliidu liikmeks vastuvõtmise ajal reaalselt tegutsevad klubid. Alaliidu opositsiooni hinnangul pole tegevust senini alustatud. Kohus peabki otsustama, kas mittetegutsevate klubide alaliidu liikmeks võtmine oli õige või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles