Dopinguraportit kartev Venemaa väntas jõuetuna mõjuva propagandafilmi (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Mutko.
Vitali Mutko. Foto: Artyom Korotayev/Artyom Korotayev/TASS

DOPING. Venemaa spordiavalikkus kardab, et reedel avalikustatav uus dopinguraport paneb nende atleedid senisest veelgi keerulisemasse olukorda. Parim kaitse on teatavasti rünnak – esmaspäeva õhtul ka PBK eetris esilinastunud dokumentaalfilm «Dopingusündroom» on selle hea näide.

Enam kui 50 minuti pikkusest linateosest polnud vaimustuses isegi Venemaa väljaanded. Sport-Ekspressi ajakirjanik Natalja Marjantšik kirjutas mahukas arvustuses, et tegu oli kvaliteetselt teostatud filmiga, aga puudu jäi uudisväärtuslikust materjalist.

Kõigepealt seati «Dopingusündroomis» kahtluse alla need läänemaailma staarid, kes on kasutanud ravi eesmärgil erandkorras dopinguaineid. Maailma antidopinguagentuur (WADA) on tõepoolest loonud erandite süsteemi (lühidalt TUE), aga Mirantšiku sõnul on kummaline, et Venemaa tippsportlased ei teadnud, et selline võimalus üldse olemas on.

Läbi aegade parim naisteivashüppaja Jelena Isinbajeva tunnistas, et polnud TUE-st kuulnudki. Venemaa tennisist Jekaterina Makarova pahandas, et tema ravis randmevigastust tunduvalt kauem kui USA täht Serena Williams, kes sai WADA-lt loa kasutada muidu keelatud ainet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles