Noored tennisistid võitlevad USAs maailma parimatega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenneth Raisma.
Kenneth Raisma. Foto: SCANPIX

Orange Bowl on tähtsaim juunioride tenniseturniir maailmas ja seda nimetatakse põhjusega noorte maailma meistrivõistlusteks. Seal võistleb üle tuhande noortennisisti neljas vanuserühmas. Eestlastest löövad kaasa kuni 16-aastaste seas Daniil Glinka ja Saara Orav ning kuni 18-aastaste seas Kenneth Raisma ja Kristjan Tamm. Nooremad vanuserühmad alustavad võistlustega järgmisel nädalal.

16-aastase Daniil Glinka vastaseks oli esimeses ringis ameeriklane Christian Alshon. Eakaaslaste tasavägine duell lõppes Eesti poisi kasuks 6:4, 7:6(5). Täna on Glinka vastamisi Joseph Brailovskyga (USA). Paarismängus on Glinka paariliseks 15-aastane ameeriklane Jackson Ross. Esimeses ringis olid vastasteks Liam Draxl (Kanada) ja Roi Ginat (Israel) ning kahjuks tuli vastu võtta kaotus 3:6, 3:6.

Kuni 16-aastaste tütarlaste konkurentsis läks Saara Oraval vastupidi. Üksikmängus oli ta vastamisi ameeriklanna Briana Crowleyga ja kaotas 2:6, 1:6. Päeva teise kohtumise pidas Orav paarismängus, tema paariliseks on 16-aastane itaallanna Isabella Tcherkes Zade. Duo toimis hästi, sest esimeses ringis alistus kuuenda paigutusega USA paar Imani  Graham / Lauren Stein tulemusega 7:5, 6:3. Järgmine kohtumine on jälle ameeriklannadega, seekord on vastasteks Angelica Blake ja Nikki Redelijk.

Sarnaselt möödunud nädalal Eddie Herri turniirile Kristjan Tammel loosiga ei vedanud ja ta sai esimeses ringis vastaseks neljanda paigutusega Yuta Shimizu. Tamm võitles esimeses setis vapralt, kuid siiski õnnestus 17-aastasel jaapanlasel mäng enda kasuks pöörata ja võita 7:6(5), 6:1.

Kenneth Raisma on turniiril viienda paigutusega. Tema asub võistlustulle täna. Üksikmängus on ta vastaseks 15-aastane Seon Yong Han Koreast, kes on samuti vasakukäeline. Tamm ja Raisma võistlevad ka paarismängus. Esimeses ringis on nende vastasteks viienda paigutusega paar Liam Caruana (Itaalia) ja Alberto Lim (Filipiinid), mõlemad poisid kuuluvad noorte edetabelis 50 parema sekka.

Orange Bowli korraldatakse 1947. aastast. Läbi aegade leiab võitjate hulgast sellised nimed nagu Björn Borg, John McEnroe, Ivan Lendl, Jim Courier, Anna Kournikova, Roger Federer, Andy Roddick, Robin Söderling, Caroline Wozniacki ja Dominic Thiem. 2011. aastal võitis turniiri Anett Kontaveit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles