Kullamäe: hea meel, et Rosenthal ja Eelmäe said tublisti mänguaega

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu peatreener Gert Kullamäe.
Tartu peatreener Gert Kullamäe. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond kohtus täna Tallinnas korvpalli meistriliiga raames Audentese noortega. Koju võeti kaasa kaks lisapunkti turniiritabelisse, kui lõpuvile kuulutas Tartu 102:59 paremust.

Tartlased alustasid mängu küllalt julgelt ning võtsid kiiresti liidripositsiooni enda kanda. Avaveerandil oli küll veidi probleeme visketabavusega, kuid üldjoontes püsis mäng kindlalt Tartu kontrolli all. Peale kümmet mänguminutit juhtisid külalised 21:14, mis siiski heaks tunnistuseks ka kodumeeskonna võitlusvaimule.

Teisest veerandist alates ei olnud Tartu ülekaalus enam mingit kahtlust. Kiirelt läksid mehed mänguga oma teed, juhtides poolajaks juba hoopis kindlamalt 47:27. Omajagu olid mänguaega saanud nii nooremad mängijad, sealhulgas esiliigamehed Märt Rosenthal ja Hendrik Eelmäe, kui ka põhituumik, mis võimaldas kasulikke kogemusi saada kõigil.

Teisel poolajal jätkas Tartu endises rütmis. Rahulikult oma mängu mängiv külalismeeskond suurendas kolmandal veerandil vahet veel 11 punkti võrra, seisuks siis 73:42. Viimasel veerandil jõudude vahekorras mingit muutust ei tulnud ning Tartu võttis kindla 102:59 võidu, jätkates kindlalt meistriliiga turniiritabeli esikohal. 

«Eks iga treener vaatab ikka oma mätta otsast. Minul on hea meel, et Rosenthal ja Eelmäe said tublisti mänguaega ja enne ka meiega paar trenni teha, nad olid enne veidi pikemalt eemale jäänud. Raske on palju lisada – eks Audentese poistel ongi meistriliigas meeste vastu keeruline, aga harjutama peab ja nii neid kogemusi tuleb,» sõnas Tartu meeskonna peatreener Gert Kullamäe peale mängu.

Tänaõhtused parimad esitlused tegid topeltduubliga Dominykas Milka, kes panustas 22 punkti ja 12 lauapalliga, ning Venky Jois, kellelt 19 punkti ja samuti 12 lauapalli. Mandell Thomas lisas meeskonna statistikasse 11 punkti ja 4 vaheltlõiget, sama palju punkte tõi ka Märt Rosenthal.

Sel aastal on Tartu Ülikoolil kohtumisi pidada jäänud vaid kolm. Detsembri ainuke kodumäng on juba sellel laupäeval, 10. detsembril, kui võõrustatakse TLÜ/Kalevit – erandkorras algab see kohtumine tavapärasest tund aega hiljem, kell 18. Aasta kaks viimast kohtumist peavad tartlased Pärnus, kus 17. detsembril kell 20.15 mängitakse karikavõistluste poolfinaali kodumeeskonna Pärnu Sadama vastu. Päev hiljem, 18. detsembril, peab Tartu olenevalt laupäevasest tulemusest kas pronksikohtumise kell 16.30 või finaalkohtumise algusega kell 19.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles