Kümne minutiga MMi veerandfinaali

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Wöiduma (66) tõusis Kanada vastu Eesti parimaks.
Andreas Wöiduma (66) tõusis Kanada vastu Eesti parimaks. Foto: IFF/WC2016

SAALIHOKI. «Plaan oli esimese viie minutiga vastastelt enesekindlus ja usk ära võtta. See õnnestus suurepäraselt,» ütles Eesti saalihokikoondise peatreener Argo Kungla pärast maailmameistrivõistluste kaheksandikfinaalis saadud 16:4 võitu Kanada üle. Eesti terav surve tõi esimese väravavõimaluse juba neljandal sekundil, esimese tabamuse viskas Raul Kivi, kui kulunud oli veidi enam kui minut.

11. minutiks oli seis juba 5:0 ja sisuliselt oli veerandfinalist selge. Eesti poolelt valiti mängu parimaks kolm väravat visanud Andreas Wöiduma. «Sisuliselt täitsime kümne minutiga oma eesmärgi ja mõned mehed hakkasid jalgu juba sirgeks laskma. Seejärel pidin meelde tuletama, et mäng on alles alguses,» selgitas Kungla.

Eesti ründemäng oli võimas ning 16 väravat räägivad enda eest. Kuidas jäi peatreener aga rahule kaitseliini tööpäevaga? «Ühtegi etteheidet mul neile pole. Suures eduseisus võib keskendumine korraks kaduda. Me ei ole Rootsi tasemel meeskond, kes suudaks kõiki pisieksimusi vältida. Raske on kaitsta, kui endal on 16 väravat kirjas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles