Algas kandidaatide esitamine Eesti Vabariigi kultuuri- ning spordipreemiatele

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilvese saate «Evelin» avaosa, Erika Salumäe
Evelin Ilvese saate «Evelin» avaosa, Erika Salumäe Foto: TV3

Kultuuriministeerium ootab 10. jaanuarini 2016. aasta kandidaate 2015. aasta Eesti Vabariigi kultuuripreemiate ja spordipreemiate määramiseks.

Kolm kultuuripreemiat määratakse pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest, viis preemiat antakse 2015. aastal avalikkuseni jõudnud väljapaistvate tööde eest.

Ettepanekuid kultuuripreemia määramiseks võivad esitada loomeliidud, preemia varasemad laureaadid või omavalitsused ning teised juriidilised isikud, kelle põhikirjas on sätestatud kultuuri- ja haridusalane tegevus.

Kaks spordipreemiat määratakse elutöö eest ning kuus preemiat 2015. aasta tulemuste eest.

Ettepanekuid spordipreemiate kandidaatide kohta võivad teha ministeeriumid, maavalitsused, omavalitsused, spordiorganisatsioonid ning teised juriidilised isikud ja asutused, kelle põhikirjas või põhimääruses on sätestatud spordialane tegevus. Avaldused peavad olema laekunud 10. jaanuariks 2016. 

2015. aastal pälvisid kultuuripreemia pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest kirjanik Ene Mihkelson, lavastaja Kalju Komissarov ja kunstnik Raul Meel. Vaata kõiki tunnustatuid siit.

Spordivaldkonnas  määrati elutööpreemia laureaatideks spordielu arendaja ja korraldaja Enn Tasalain ning endine tippsportlane Jaak Uudmäe. Kõiki tunnustatuid saab vaadata siit. Eesti Vabariigi kultuuri- ning spordipreemiad antakse üle vabariigi aastapäeva ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles