See päev on käes: klubijalgpalli MMil võetakse appi videokordused

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopat esindab klubide MMil Madridi Real.
Euroopat esindab klubide MMil Madridi Real. Foto: SCANPIX

Täna Jaapanis algaval klubijalgpalli MMil võivad kohtunikud esimest korda kasutada videokorduste abi.

Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) on vastuolulist tehnilist uuendust katsetanud ka varem, aga siis pole väljakukohtunikud saanud ise olukordi ekraanilt järgi vaadata, vaid selle töö on ära teinud spetsiaalsed videoarbiitrid. Lõplik sõna jäi ka siis ikkagi peakohtunikule, mis siis, et ta ei saanud ise videot näha.

FIFA arenduspealik Marco van Basten ütles BBC-le, et seniselt laiahaardelisem videokorduste kasutuselevõtt märgib õigusemõistmises suurt sammu edasi. «Loodame klubide MMil kindlaks teha, kas süsteem toimib või on seda veel täiendada vaja. Anname endale aru, et tegemist on uue asjaga nii mängijate, kohtunike kui pealtvaatajate jaoks - kõnnime justkui tundmatul maal,» rääkis endine Hollandi koondise tähtmängija.

Kui kõik läheb plaanipäraselt, tahab FIFA videokorduseid kasutama hakata ka «päris» suurvõistlusel - klubide MMi prestiiž pole esialgu kuigi kõrge. Euroopa Jalgpalliliit (UEFA) videokordustest teatavasti vaimustuses pole. Seega oleks loogiline, et neid hakkaks nägema jalgpalli MMil, aga mitte EMil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles