Saksamaa klubid võtsid Itaalialt ühe Meistrite liiga koha

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müncheni Bayerni mängijad tähistamas Milano Interile löödud väravat.
Müncheni Bayerni mängijad tähistamas Milano Interile löödud väravat. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas saavad kolm tugevamat Euroopa jalgpalliliigat endale igal hooajal neli kohta ihaldatuimasse klubisarja.

Kui nendeks riikideks on traditsiooniliselt olnud Hispaania, Inglismaa ja Itaalia, siis nüüd on Saksamaa tõusnud edetabelis Itaaliast mööda ja hõivanud ise kolmanda koha, kirjutab presseportal.de.

Vastavalt eile avaldatud Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA koefitsentidele tõusis Saksamaa tabelis kolmandaks. Kui nüüd suudetakse kuni hooaja lõpuni seda kohta säilitada, siis saavad sakslased hooajaks 2012/2013 endale neli kohta Meistrite liigasse. Seega jääks Itaalia klubidele kolm kohta. Praeguse seisuga on sakslastel koos 68 103 punkti ning itaallastel 59 981 silma ehk vahe on juba küllaltki suur.

Kui viimastel aastatel on olnud Itaalia klubid Meistrite liigas natuke tugevamad, siis sakslased on samal ajal Euroopa liiga otsustavates faasides tegutsenud edukamalt ja sealt on nad saanud ka vajalikke punkte, mis on nad tõstnudki kolmandale kohale.

Seega võib oodata, et selle hooaja eurosarjade kohtumised Saksamaa ja Itaalia klubide vahel saavad olema äärmiselt tulised. Teatavasti on Meistrite liiga kaheksandikfinaalis vastamisi Müncheni Bayern ja Milano Inter. Avamängu võitis Itaalias mäletatavasti Bayern 1:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles