Meistrite liigas sai võitmisest karistus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali ründaja Karim Benzema lõi Dortmundi Borussia võrku kaks palli ning on nüüd kuues mees, kes löönud Meistrite liigas vähemalt 50 väravat. Lõpuks andis Real võidu käest, kuid suurt muret see kellelegi ei valmistanud.
Madridi Reali ründaja Karim Benzema lõi Dortmundi Borussia võrku kaks palli ning on nüüd kuues mees, kes löönud Meistrite liigas vähemalt 50 väravat. Lõpuks andis Real võidu käest, kuid suurt muret see kellelegi ei valmistanud. Foto: JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix

Statistikud on välja arvutanud, et jalgpalli Meistrite liigas tasub tiitlivõitu silmas pidades võita oma alagrupp, kuna just grupivõitjate seast on ajalooliselt tulnud suurem osa hilisematest meistritest. Tänavu tundub, et alagruppides võidu saanud meeskondadele võib edu kujuneda pigem hoopis õnnetuseks.

Meistrite liiga praegune formaat võeti kasutusele hooajal 2003/04, enne seda mängiti alagruppide järel ka vahegruppides, nüüd järgnevad alagruppidele kaheksandikfinaalid. Seejärel on 26 finalistist 21 enne võitnud oma alagrupi, 13 meistri seas on vastav näitaja 10.

Sel korral on tulevasi soosikuid sattunud rohkem alagrupiturniiri teise kohaga lõpetanud meeskondade sekka. Kõige enam valmistab asjade selline käik tuska ilmselt Londoni Arsenalile. Londoni klubi on viimasel kuuel hooajal langenud sarjas konkurentsist just kaheksandikfinaalides, neist viiel juhul on mängitud alagrupi võitjaga. Nüüd ollakse ise võitja, kuid kõige tõenäolisemalt toob esmaspäevane loos neile järgmisena vastu tiitlikaitsja Madridi Reali.

Reglemendi järgi (omavahel ei saa kohtuda sama riigi ja samas alagrupis mänginud klubid) on Arsenali võimalikud vastased Real, Müncheni Bayern, Lissaboni Benfica, Sevilla, FC Porto ja Leverkuseni Bayer. Kuna Realil on ainult viis võimalikku vastast, on Madridi ja Londoni klubi omavahel kokku loosimise tõenäosus statistik Constantinos Chappase arvutuste põhjal koguni 21,7 protsenti. Arsenali potentsiaalsetest vastastest on Sevilla puhul protsent 19,9, Bayerniga 16,8, Leverkuseniga 15,6, Portoga 13,1 ning Benficaga 12,9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles