Tagasilöök: patendiamet keelas uue tipphokiklubi nime kasutamise ära

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Las Vegase NHLi-meeskonna Vegas Golden Knights esitlus.
Las Vegase NHLi-meeskonna Vegas Golden Knights esitlus. Foto: SCANPIX

Jäähokiliiga NHL saab järgmisest hooajast uue liikme, kui liigas asub mängima Las Vegase klubi. See peaks hakkama kandma Vegas Golden Knightsi nime, kuid USA patendiamet otsustas nende kaubamärgi registreerimisest keelduda.

164-leheküljelises otsuses tõi patendiamet põhjuseks asjaolu, et uus nimi võib segadust tekitada: üliõpilasliigas NCAA on juba olemas St. Rose Golden Knightsi kolledživõistkond. Vegase meeskonnal on tuleva aasta 7. juunini aega, et otsus vaidlustada. Väljaandele Sports Illustrated öeldi, et esmalt püütakse St. Rose’i kolledžiga kokkuleppele jõuda.

«Niisugused otsused pole tegelikult üldse ebatavalised. Ometigi on piisavalt näiteid sarnaste nimedega võistkondadest: UCLA Bruins ja Boston Bruins, Miami Ülikooli Hurricanes ja Carolina Hurricanes ning Clarkson Golden Knights ja Vegas Golden Knights,» vahendab TSN võistkonna avaldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles