Kelly Sildaru teenis Dew Touril kaasvõistlejatelt suure aplausi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru Dew Touril.
Kelly Sildaru Dew Touril. Foto: Kelly Sildaru/Facebook

8.-11. detsembrini toimub USAs mainekas ekstreemspordivõistlus Dew Tour. Ainsa eestlasena on stardis Kelly Sildaru, kes asub pargisõidus kaitsma oma mullust esikohta. Kolmapäeval oli kavas naispargisõitjate treening ning oma oskusi lihvis teiste seas ka Sildaru. Eestlanna sooritused jäid silma ka konkurentidele.

Dew Touri koduleht kirjeldab, et võistluspaigas oli õhutemperatuur 0 kraadi juures. Hüppele minekuks lükkas Sildarule hoogu juurde ka treenerist isa Tõnis Sildaru. Eestlanna tegi hüppemäelt mitmel korral triki switch 540.

Koduleht lisab, et Sildaru sai konkurentidelt suure aplausi, kui ta tegi reilidel triki back swap 360 ning seejärel switch 450-on tail slide.

Kui Sildaru on Dew Touril tiitlikaitsja, siis kõige tituleeritum naispargisõitja on seekord Dew Touril 28-aastane kanadalanna Kaya Turski, kes on X-mängudel võitnud kokku 8 kuldmedalit. Viimastel aastatel vigastustega võidelnud Turski on paariaastase pausi järel Dew Touril tagasi ning tema käest uuriti ka Sildaru tegemiste kohta.

«Teen alati nalja, mis tegelikult ei olegi nali, et Kelly on minust poole noorem. Teda on väga huvitav võistlemas näha. Ta võiks ju olla vanuse poolest minu tütar ja teeb juba kõigile silmad ette,» rääkis Turski võistluse kodulehele 14-aastase eestlanna kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles