Barcelona teeb lennuõnnetuses meeskonna kaotanud Chapecoensele ülla žesti

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chapecoense.
Chapecoense. Foto: Douglas Magno/AFP

Barcelona tegi äsjases lennukatastroofis peaaegu kogu meeskonna kaotanud Chapecoense jalgpalliklubile ettepaneku pidada suvel hooajaeelne sõprusmäng.

BBC kirjutab, et mäng peetaks Joan Gamperi karikale – see trofee pannakse mängu igal suvel, kui Barcelona kohtub mõne enda valitud klubiga. Viimati alistati näiteks tänavu augustis 3:2 Sampdoria. Karikas on välja mängitud 51 korda ja Barcelona on selle võitnud 39 korral.

«Selle kutsega tahame kaasa aidata Chapecoense klubi ülesehitamisele ning nende sportliku taseme taastamisele,» teatas Barcelona, lisades, et on teinud Brasiilia klubi juhatusele ka vastava ametliku pöördumise. Chapecoense meeskonna 19 mängijat olid 71 hukkunu seas, kui meeskonda Copa Sudamericana finaali avamängule viinud lennuk eelmise nädala esmaspäeval Kolumbias alla kukkus. Eluga pääses katastroofist kuus inimest, kellest kolm olid mängijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles