Reali imelapse supermäng kukutas südi Žalgirise, CSKA näitas klassi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Doncic otsustab vaatamata 17 eluaastale juba suuri mänge.
Luka Doncic otsustab vaatamata 17 eluaastale juba suuri mänge. Foto: Bregani - Ciambelli / Sip/SIPA/Bregani - Ciambelli / Sip/SIPA

Korvpalli Euroliigas hiilgas Madridi Reali ridadesse kuuluv vaid 17-aastane sloveen Luka Doncic, kes tabas kohtumises Kaunase Žalgirisega kaks minutit enne lõppu seisult 86:86 kaks hullu kaugviset ja tõi kodumeeskonnale võidu.

Žalgirisel tekkis veel õhkõrn võimalus, kui mängu lõpus nii ründe- kui ka kaitselauas võimsalt võidelnud Gustavo Ayon viskas mööda mõlemad vabavisked ja Leo Westermanni kolmene tõi leedulased kümmekond sekundit enne lõppu kolme punkti peale. Seejärel tabas Doncic aga kaks vabaviset ja Real võitis lõpuks 96:91.

Doncic oli 17 punktiga Reali resultatiivseim, Ayon lisas 14 punkti ja võttis seitse lauapalli. Žalgirisele tõi Kevin Pangos 19 punkti, Brock Motum lisas 17 punkti. Tabeli teisel real püsival Realil on nüüd võrdselt Istanbuli Fenebahcega kirjas kaheksa võitu ja kolm kaotust, 11. kohal oleval Žalgiris sai nelja võidu kõrvale seitsmenda kaotuse.

Tabelijuht Moskva CSKA kaotas avapoolaja võõrsil Milano Emporio Armanile kahe punktiga, ent kostitas itaallasi kolmandal veerandajal 30 punktiga, tegi sisse tosina punkti suuruse edu ja võitis lõpuks kindlalt 79:64. Ilma vigastatud Nando de Colo ja Miloš Teodosicita mänginud CSKA suurimad korvikütid olid võrdselt 14 punktiga Aaron Jackson ja Dmitri Kulagin, Milanole tõi Miroslav Raduljica 11 punkti. Nii Jamel McLean kui ka Ricky Hickman kogusid 10 punkti.

CSKA on kogunud 10 võitu ja saanud vaid ühe kaotuse, Milano meeskond on nelja võidu ja seitsme kaotusega 16 meeskonna seas 13. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles