Mercedes muutis skandaalse vahejuhtumi osas meelt (1)

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton ja Toto Wolff (paremal)
Lewis Hamilton ja Toto Wolff (paremal) Foto: SCANPIX

Vormel-1 hooaja viimase etapi lõpp muutus tuliseks. Liidrikohal sõitnud Mercedese sõitja Lewis Hamilton hakkas pidurdama teisel kohal asunud meeskonnakaaslase Nico Rosbergi hoogu. Hamilton lootis, et kolmandal ja neljandal kohal kihutanud Sebastian Vettel ja Max Verstappen suudavad Rosbergist mööduda – see stsenaarium oleks Hamitlonist maailmameistri teinud. Läks aga teisiti ning Rosberg lõpetas teisena ja tuli ise tšempioniks.

Intsident tekitas Mercedeses paksu pahandust ja sõidu ajal teatati raadio vahendusel Hamiltonile, et mees ikka gaasi põhja vajutaks ja võidu kindlalt koju tooks. Hamilton ei kuulanud ja jätkas Rosbergi pidurdamist. Sõidu järel kritiseerisid paljud Mercedese juhtivad isikud teravalt Hamiltoni isetegevust. Nüüd teatas vormelitiimi juht Toto Wolff veidi ootamatult, et tegelikult eksis hoopis meeskond.

«Sellel momendil võtsime vastu otsuse, mis polnud kõige õigem,» kommenteeris Wolff meeskonna poolt raadio teel Hamiltonile antud käsku tempot tõsta. «Oleksime pidanud teistmoodi suhtlema ja laskma neil sõita viisil, nagu nad heaks arvasid.»

Nüüd on maailmameister Rosberg meeskonnast lahkunud ja Wolff otsib Hamiltonile uut paarilist. Ta kinnitas Autospordile, et kui aeg on küps, siis arutatakse uue mehe palkamist ka Hamiltoni endaga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles