Hispaanlaste kasvatatud noore sloveeni tähelend

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Doncic otsustab vaatamata 17 eluaastale juba suuri mänge.
Luka Doncic otsustab vaatamata 17 eluaastale juba suuri mänge. Foto: Bregani - Ciambelli / Sip/SIPA/Bregani - Ciambelli / Sip/SIPA

Madridi Real – Kaunase Žalgiris, korvpalli Euroliiga klassika. Lõpuni jääb kaks minutit ning tablool särab viigiseis 86:86. Reali mängujuht Luka Doncic põrgatab, teeb pette ja saadab teele kolmese. Tabab! Žalgirise rünnak luhtub ning taas on pall Doncici käes, taas põrgatus, pete ja teele saadetud kolmene. Tabab! Real on kuue punktiga ees ning võit on vaid vormistamise küsimus. 

Kõik see poleks ime – see on korvpall –, kui mängu saatuse otsustamise enesekindlalt oma õlule võtnud Doncic poleks kõigest 17-aastane piimahabe. Sloveeniast pärit korvpallur, kes valiti kirjeldatud mängu parimaks, kes viimases kuues Euroliiga mängus on alustanud Reali algviisikus ning eelmisel nädalal tunnistati Hispaania meistriliiga vooru parimaks mängijaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles