Reetlik sõber röövis Venemaa hokitähelt NHLis teenitud 80 miljonit dollarit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Fjodorov (vasakul).
Sergei Fjodorov (vasakul). Foto: Peter Schneider/AP

Väljaande Sport Ekspress ajakirjanik Igor Jeronko avaldas Twitteris, et hokitäht Sergei Fjodorov kaotas kogu NHLis aastatega teenitud palga ehk umbes 80 miljonit dollarit, kui hea sõber teda alatult alt vedas.

Fjodorov mängis NHLis 1990-2009 ning võitis Detroit Red Wingsi ridades kolm korda Stanley karika. Hooajal 1993-94 tunnistati ta liiga parimaks mängijaks. Teenitud miljonid haihtusid aga õhku, kui Fjodorovi sõber ja mänedžer Joseph Zada osutus lihtlabaseks petiseks.

Zada pettis kokku 28 investorilt välja kümneid miljoneid, esinedes rikka ärimehena, kellel on investeerimisvõimalused ja -kontaktid Saudi Araabias. Võõrast raha kasutades uhkete autodega sõitnud, luksuskorterites elanud ja vägevaid pidusid korraldanud Zada pettusemull läks lõhki 2009. aastal ning tänavuse aasta alguses mõisteti ta 17 aastaks vangi. Kui varem oli ajakirjanduses juttu Fjodorovilt välja petetud 43 miljonist dollarist, siis nüüd väidab Jeronko, et summa oli koguni kaks korda suurem.

Fjodorov suutis siiski natuke raha tuleviku tarbeks kõrvale panna, sest mängis pärast NHList kodumaale naasmist veel kolm hooaega KHLis Magnitogorski Metallurgi ridades. Praegu töötab ta Moskva CSKA meeskonna peamänedžerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles