Briatore: Mercedes ei palka kindlasti Alonsot

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso (vasakul) ja Flavio Briatore
Fernando Alonso (vasakul) ja Flavio Briatore Foto: AP / Scanpix

Fernando Alonso pikaaegse liitlase Flavio Briatore sõnul ei tule kõne allagi, et värskest maailmameistrist Nico Rosbergist ootamatult ilma jäänud Mercedese vormel-1 võistkond võiks uueks hooajaks palgata Fernando Alonso. Põhjus on lihtne – hispaanlast seob McLareniga veel aastane leping ja seda kavatsetakse austada.

Rosberg sõlmis alles juulis Mercedesega lepingu, mis oleks teda veel kaks aastat hõbenoolte tiimis hoidnud, kuid teatas MM-tiitli võitmise järel, et lahkub sarjast. Tiimijuht Toto Wolff teatas küll alguses, et ei soovi «häirida» neid sõitjaid, kellel leping juba olemas, nagu näiteks Alonso või Ferraris kihutav Sebastian Vettel, kuid rääkis eelmisel nädalal vastupidist juttu – Alonso olevat mees, kellega «peab arvestama».

«Kuidas see küll nii läheb, et alati kui mõnes tiimis koht vabaks jääb, räägitakse kohe Fernandost?» imestas Briatore väljaandele Gazzetta dello Sport antud usutluses. «Aga tal on leping ja me austame seda,» lisas Briatore, kes oli varem Renault’ võistkonna juht ja Alonso mänedžer.

2015. aastal lõpetas Alonso küll ennetähtaegselt lepingu Ferraris ja liitus McLareniga, kuid Briatore sõnul oli selleks kokkulepe olemas. «Meil oli Ferrari toonase presidendi Luca di Montezemolo sõna – kui 2014. aastal tiitlit ei tule, oleme vabad. Luca pidas lubadusest kinni. Tõsi, tiimijuht Marco Mattiacci pakkus meile kolmeaastast lepingupikendust, aga lükkasime selle tagasi,» meenutas Briatore kahe aasta tagust olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles