Eesti korvpallikoondis asub MM-pääset jahtima Makedoonia ja Kosovo vastu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis.
Eesti korvpallikoondis. Foto: SCANPIX

Prahas loositi korvpalli meeste 2019. aasta maailmameistrivõistluste lisakvalifikatsiooniturniiri alagrupid. Eesti sattus samasse gruppi Kosovo ja Makedooniaga.

Lisakvalifikatsiooniturniirile registreerus vaid 13 riiki, nende hulgas Eesti. Süsteem on lihtne: moodustatakse neli alagruppi, kust igaühest pääseb edasi kaks paremat. Kolm gruppi on kolmeliikmelised ja üks neljaliikmeline.

  • A-grupp: Bosnia ja Hertsegoviina, Rootsi, Slovakki, Armeenia
  • B-grupp: Holland, Austria, Albaania
  • C-grupp: Kosovo, Makedoonia, Eesti
  • D-grupp: Valgevene, Bulgaaria, Portugal

Kosovoga kohtus Eesti augustis kaks korda Tallinnas ja võitis mõlemad mängud. Makedoonia näol on aga tegemist tugeva vastasega, kelle ridadesse kuuluvad näiteks Pero Antic (Fenerbahce), Romeo Travis (Cantu) ja Vojdan Stojanovski (Sevilla).

2019. aasta MM-valiksarja põhiosa läheb lahti 2017. aasta sügisel. Vanast Maailmast osaleb seal 32 meeskonda ehk kõik need 24 koondist, kes mängivad EM-finaalturniiril, ning 8 meeskonda eelkvalifikatsioonist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles